Xbox Scarlett: brzina frejmova i učitavanja primarni ciljevi Microsofta za nvou generaciju konzolaNa ovogodišnjem E3 sajmu iz Microsofta su najavili da rade na novoj Xbox konzoli i sistemu koji bi trebao stići sljedeće godine. Phil Spencer, šef Xbox odjeljenja, ponudio je publici nešto više detalja o tome šta mogu očekivati od Microsoftovog hardvera nove generacije, trenutno poznat kao Xbox Scarlett i trebao bi stići sljedeće godine sa Halo Infinite.


Ranije, prilikom najava, Spencer je rekao kako je mašina četiri puta snažnija od Xbox One X, te je Scarlett nazivao "budućnošću igranja". U novom intervjuu Spencer je govorio o ciljevima koje je Microsoft sebi zacrtao s novom generacijom konzola, ističući svilenkasto glatke frejmove po sekundi kao i igrivost. Objasnio je kako Microsoft želi to postići uz pomoć znatno bržeg učitavanja - nešto na što je i Sony odlučio da se fokusira sa svojom novom konzolom.


""Mislim da je područje na koje uistinu želimo da se fokusiramo brzina frejmova i igranje igara. Ovu generaciju smo se u potpunosti okrenuli 4K vizualima i na koji način da donosimo filmove kroz 4K Blu-ray i video streaming, i uz Xbox One X koji već omogućava pokretanje igara na 4K donijet će zaista snažna vizualna poboljšanja na sljedećoj generaciji.", rekao je Spencer.


Ovo je produžetak onoga što su iz Microsofta rekli na E3 sajmu. Tokom njihove konferencije tada su najavili kako će razviti rezoluciju i frejmove kakve do sada nismo nikada vidjeli, te su naveli kako će nova generacija sadržavati GDDR6 RAM, 120 frejmova po sekundi, 8K i drastično smanjeno vrijeme učitavanja.


Spencer je također izjavio kako će Scarlett posjedovati mogućnost igranja njihovih ranijih naslova. "Sve stvari koje ste kupili od nas, bilo da su to igre ili kontroleri koje koristite, želimo da budemo sigurni da će sve biti kompatibilno s novom konzolom.", rekao je Spencer.


Microsoft dosta priča o Scarlett u posljednje vrijeme, ali još uvijek nije sasvim jasno kada će konzola biti predstavljena. Njen izlazak jeste najavljen za sezonu praznika 2020. godine, ali do tada je dosta perioda i možemo očekivati još dosta detalja o njoj iz Microsofta.


Što se tiče Sonyja, s druge strane, oni u februaru sljedeće godine planiraju održati događaj otkrivanja uoči planiranog lansiranja u sezoni praznika kako bi uporedo krenuo s Xboxom. Pitanje je kada će iz Microsofta izvesti to otkrivanje konzole ili će govoriti o svakoj komponenti ponaosob dok je sami ne sklopimo snagom svoga uma.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com