Za sve fanove Wolfensteina stiže i društvena igra!Skoro četrdeset godina igramo Wolfenstein u nekom obliku. Mnogi od nas sa serijalom smo se upoznali s naslovima Enemy Teritory ili svojevrsnim novim početkom Wolfensteina iz 2009. godine. Posljednji nastavak u ovom nizu izašao je 2019. godine pod nazivom Youngblood. Wolfenstein u svakom slučaju dobro stoji kada je riječ o video igrama i vjerujem da ćemo kroz nekoliko godina dobiti još jedan naslov. Međutim, došlo je vrijeme da se Wolfenstein proširi na neke druge medije.


Wolfenstein: Board Game sve one elemente video igara po kojima su postale poznate prenosi na ploču koja će predstavljati izazov i za one okorjele igrače. Društvena igra je iznenađujuće precizno prenijela esenciju Wolfensteina dodavši pri tome određene elemente koji su neodvojivi od ovakvog tipa igara.


Prije svega treba istaći 3D modele. Minijaturne figure su jako detaljne. Barem kada je riječ o onim ikoničkim figurama kao što su Soldats ili Mecha Hitler. Mala zamjerka se može uputiti na relativno generični dizajn vojnika koje je u nekim trenucima teško razlikovati.


Što se igranja tiče, Wolfenstein zadržava jednostavnost video igara: uzmite oružje i pucajte na naciste. U ovom slučaju, igrači mogu kontrolirati četiri od šest heroja, a zatim se upustiti u avanturu kroz jedan od deset ponuđenih nivoa. Misije su povezane, kao singleplayer kampanja, a sve započinje jednostavnom infilitracijom u oficirsku sobu, a završava epskom borbom protiv Mecha Hitlera. Jedan od zanimljivih dodataka jeste i grafikon zahtjevnosti kojem igrači mogu podesiti težinu igre. Grafikon će tako dodati ili oduzeti određene elemente igre, baš kao što je to slučaj i sa video igrama.Wolfenstein društvena igra je dosta fokus stavila na igrivost te igračima nudi velik broj opcija koje mogu uraditi u svakom trenutku: od napada, pomjeranja, istraživanja, korištenja vještina, napad sa specijalnim dodacima na oružju, oživljavanje prijatelja i više. Osim toga imat ćete i velik broj različitih tokena koji pokazuju količinu municije, oštećenje i slično, što će prvo igranje učiniti jako zahtjevnim. Kasnije, kada se uhodate, ove stvari će vam ići puno lakše. Baš kao i u video igri.


Ova igra je pravi proizvod za ljude koji vole Wolfenstein serijal i koji uživaju u strateškim igrama. Wolfenstein: Board Game nije igra za opušteno igranje, ali je odličan način za uvođenje novih igrača u svijet intenzivnih i složenih društvenih igara.


Archon Studio koji će izdati ovu igru. To je nezavisni studio koji se u potpunosti finansira preko Kickstartera, te uspjeh ove igre ovisi o fanovima. Kampanja za Wolfenstein počinje za sedmicu, a ukoliko igru naručite u prvih 48 sati dobijate jednu figuricu besplatno (kao Top shopu). Više o istoj pogledajte na njihovoj stranici.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com