Wargaming predstavlja novu taktičku pucačinu - CALIBERDobro poznati studio Wargaming u suradnji sa 1C Game Studios, zvanično su najavili predstavljanje nove taktičke pucačine. Riječ je o free-to-play video igri iz trećeg lica po nazivu Caliber. Ova vijest je popraćena sa najavljenim zatvorenim Beta testiranjem za EU tržište, nakon što je uspješno završeno testiranje u takozvanim CIS državama (Zajednica nezavisnih država, sastavljenih od post-sovjetskih republika), s preko milion registrovanih igrača koji su već odigrali više od 53 miliona mečeva.

Prema riječima developera, igra se zasniva na taktičkom nadmudrivanju između dva tima. Tim je u konstantnoj iterakciji između četiri različite uloge, također kao i u prethodnim igrama Wargaminga imate mogućnost izbora nacionalnosti vašeg operatera, tako da ova igra donosi neke specifične vojne karakteristike za neke države kao i naoružanje, opremu raznih nacionalnih specijalnih snaga, uključujući poljski GROM, US Navy SEALs, Kommando Spezialkräfte iz Njemačke i mnogih drugih.Modovi igre se zasnivaju na PVP (igrač protiv igrača) na više različitih mapa, kao i PVE (igrači protiv okruženja) tako da će ova video igra zasigurno dopustiti da se prilagodite vašem načinu igre uz odgovarajući mod i ulogu kojom bi pružili najbolji tezultat kao pojedinac ili tim.


Ukoliko ste do sada igrali neku od Wargaming igara, onda znate sigurno o kako kvalitetnim i dobro optimizovanim igrama se radi, nadamo se da će tako biti i sa ovim naslovom. Trenutno je riječ samo o PC verziji ove igre, ali po svemu sudeći u kratkom periodu naslov će biti dostupan i na drugim uređajima. Ako vam sve ukupno izleda zanimljivo možete se prijaviti vrlo lagano na liknu za Beta testiranje. A kratku najavu pogledajte u videu ispod.
   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com