Već neko vrijeme govorim kako bi Jumanji: The Next Level mogao biti moj posljednji film!U intervjuu koji je nedavno imao, promovirajući film Jumanji: The Next Level, glumac Jack Black je izjavio kako bi to mogao biti i njegov posljednji film. Već decenijama Jack Black je gradio reputaciju komičara koji je u stanju uskočiti bilo koji film i ulogu te izvesti blistav performans. Ovaj talenat se, bez sumnje, očituje u prethodnom Jumanji filmu, o čijoj se izvedbi još uvijek govori samo s pohvalama. Međutim, početkom 2000. godina, Jack Black je bio relativno nepoznat široj javnosti što će se promijeniti već 2003. godine s njegovim filmom School of Rock. Film je bio toliko uspješan da je bio pretvoren u TV seriju te mjuzikl na Broadwayu.


Jack Black je, osim što je talentovan glumac, također talentovan muzičar. Davne 1994. godine oformio je bend Tenacious D sa kolegom komičarem Kylom Gassom. Iako su period najveće slave imali tokom prve decenije ovog stoljeća, bend je još uvijek na okupu i aktivno rade na novom materijalu.


Sada već pedesetogodišnji glumac i muzičar počinje da razmišlja o penziji. Odluka da mu Jumanji: The Next Level bude posljednja glumačko pojavljivanje nije definitivna, ali kako Black tvrdi opcija penzije se nalazi u bliskoj budućnosti.


"Volio bih da snimim još jedan album sa bendom. I možda još jedan film. Nekako uživam u ideji prijevremene penzije. Iako nije tako rano. Imam 50 godina. Već neko vrijeme govorim da je (Jumanji: The Next Level) moj posljednji film. Vidit ćemo. Ne mogu stvarno reći šta mi je sljedeće u planu jer je prerano za govoriti. Još uvijek imam nekoliko poteza skrivenih u rukavu. Ali ne previše. Gledam da sve to zaključim uskoro. I odvezem se sa zalaskom sunca.", rekao je Black.


Razlozi koji su doveli do ove odluke su želja da više vremena provodi sa svojom porodicom: "Ne volim kada moram otići daleko od Tanye i sinova. Provodim previše vremena daleko od njih. Možda se odlučim za neku TV seriju ovdje u (Los Angelesu), tako da mogu raditi od 9 do 5 i onda se vratiti njima kući. Vidit ćemo. Nisam baš tip osobe koja ima petogodišnji plan. Idem jedan dan za danom. Ako se nešto desi, tipa da mi Tarantino pokuca na vrata i traži me da mu glumim u sljedećem filmu, ja ću snimiti taj film. Tarantino voli pričati o svom posljednjem filmu. Kaže da mu je preostao još samo jedan film. I to bi mogao biti Star Trek. Možda mu jednom priđem i kažem: "Slušaj, snimio sam 99 filmova. Hoću još jedan. Da završim na visokom nivou!"


Što se tiče njegovih obaveza sa bendom Black je rekao: "Gledaj, glumit ću u posljednjem Tarantinovom filmu i onda ću otići sa zalaskom sunca. Tarantino i ja, vozimo se! Nije mi još ponudio ulogu, ali siguran sam da hoće. I onda se odvozim sa zalaskom sunca direktno u London. Organizovati koncert Tenacious D kakav još niste vidjeli."


Prema IMDb profilu Jack Black nakon novog nastavka Jumanjija nema ništa u planu za snimanje. Glumci i ljudi iz filmske industrije svake godine najavljuju svoje penzije samo da bi nas već sljedeće iznenadili novim projektim. Jedno je sigurno, suradnja između Blacka i Tarantina bi bila epska završnica dvaju blistavih karijera. S obzirom da Tarantino voli koristiti komičare u svojim filmovima, bilo kao kratko pojavljivanje, bilo kao značajniji lik, ova kombinacija nije nemoguća, i nešto je što bi volili da vidimo. Kao što Jack Black u ovom intervjuu kaže: Vidit ćemo.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com