Uz verziju za računare Horizon: Zero Dawn dobija nastavak u obliku stripa!Popularna video igra Horizon: Zero Dawn dobit će i svoju adaptaciju u obliku stripa. Strip pak neće biti pričanje iste priče koju imamo priliku preći u igri, nego će biti njen nastavak. Horizon: Zero Dawn je izašla krajem februara 2017. godine kao PlayStation 4 ekskluziva. Riječ je o RPG naslovu s otvorenim svijetom za istraživanje razvojnog studija Guerrilla Games, čiji je do tada najpoznatiji naslov bio Killzone.


U video igri u ulozi ste Aloya, mlade lovkinje iz postapokaliptičnog svijeta koji je svojevrsna kombinacija pećinskog živa i robotskih zvijeri. Dok nastojite otkriti svoju prošlost i razloge zašto su nekoć mirne mašine iznenada postale agresivne prema ljudima istražit ćete ogroman i šarolik svijet, odraditi bezbroj sporednih misija kako bi razvili svoj lik i nadogradili opremu. Igra je svojevremeno bila veliki hit prodavši se u 10 miliona primjeraka.U novembru 2017. godine je izašla i ekspanzija pod nazivom Frozen Wilds. Nakon nje počele su priče o mogućem nastavku. No, kako je vrijeme prolazilo i glasine su opadale. Ipak, vlasnici računara imaju čemu da se nadaju pošto će Horizon ovog ljeta napokon izaći i za računare. Osim toga, dobit ćemo i spomenutu strip adaptaciju.


Horizon: Zero Dawn strip radit će Titan Comics, naravno u suradnji sa studijem Guerrilla Games. Datum izlaska stripa zakazan je za 22. juli, a isti dan će biti dostupne i fizičke i digitalne verzije. Priča će pratiti Talanahu, potencijalnu saveznicu u igri i lovkinju iz plemena Carja. Jedna od autorica video igre Anne Toole odgovorna je za priču stripa, dok će onaj likovni aspekt uraditi Ann Maulina.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com