Uspješno testiranje Beta verzije novog Call of Dutyja!Tokom jučerašnjeg dana završen je period Beta testiranja novog Call of Duty MW. Obzirom da je u pitanju još uvjek Beta verzija igre zanemarit ćemo male greške i fokusirat ćemo se na novitete i pozitivne strane ovog testiranja.

Najveći izazov tokom ovog testiranja za izdavače bio je umrežavanje igrača sa konzola i onih koji igraju preko pc-a. Prema svemu sudeći taj segment je uspješno izveden i veliki broj igrača nije imao većih problema pri konektovanju sa serverima. Ono što vrijedi istaći je da igra neodoljivo podsjeća na prethodnike u MW serijalu tako da mnogi nostalgičari smatraju upravo to kao najveći plus.


Također kao i Black Ops 4 novi Call of Duty je predstavljen sa veoma dobrim zvučnim efektima koji igru postavljaju na veći nivo. Iako će biti potrebno doraditi malo balans jačine zvukova kao na primjer u zvuku koraka vaših suigrača ili zvukova trčanja koji su na spratu iznad vas naspram onih u prostoru do vas, većih zamjerki od toga je teško naći. Najbolji uvid u zvučnu raznolikost vam daje Ground war naspram noćnog moda.


Ground war je potpuni haos ratovanja u kojem je na vama da se snađete najbolje što možete i uz razne dodatke kao što su tenkovi, helikopteri ili četvorotočkaši stvarate što veći killstrike i proizvodite dodatnu buku sa vašim ground-missile, air strikom ili borbenim helikopterima. Sa druge strane tu je noćni mod, nakon što vas helikopter ili kamion dostave na mapu, pronaći ćete se u gluho doba noći gdje nema dodatnih zvukova okruženja osim onih koje proizvodi vaš ili suparnički tim dok ste u potrazi jedni za drugima. Manji broj igrača i eliminacija svih dodatnih zvukova okruženja vam doista daje jasan uvid u razliku između ova dva zvukovna okruženja.

Što se tiče same mehanike ove igre skoro pa je nemoguće naći manu. To je dobro poznata mehanika Call of Duty serijala gdje interakcija samog igrača sa okolinom i oružjem nije noćna mora kao u nekim igrama sličnog tipa. Iako je bilo u pitanju Beta testiranje igra je zaista tekla besprijekorno i vaš karakter nije nailazio na velike prepreke tipa stepenica, vrata ili mali kamen koji blokira prolazak i pola metra od njega.


Što se tiče djelovanja oružja i kontrola, tu je zaista pokazana snaga ovog Call of Duty nastavka. Standardni arsenal pušaka osvježen je uz par noviteta i velikom količinom modifikacija. Tokom igranja sve ovisi o vašim refleksima i kašnjenja na toj relaciji nema. Kao i inače opremljeni ste sa puškom i pištoljem u najčešćem slučaju ili ako vam je draže uz promjenu perka možete nositi dvije puške ili raketni bacač. Sami detalji na oružju, njihova animacija i korištenje su kao i uvijek do sada apsolutno fantastični. Također da napomenemo, vi ste u ulozi profesionalnog vojnika tako da tokom pucanja nema nekog apsurdnog trzanja puške i vrlo je jednostavnije upravljanje tokom akcije za razliku od nekih igara sličnog tipa. To ne daje pretjerano na pojednostavljenju igre, s toga svaki igrač ne postaje automatski savršen iako je taj segment pojednostavljen.

Što se tiče nekoliko mapa koje su bile na Beta testu, veliki pomak je ona iz Ground war moda (32vs32) koja je bazirala veliki broj igrača na jedno mjesto i daje savršeno okruženje za kampere i one koji vole više da igraju agresivno na neprijatelja. 2vs2 mod je predstavio nekoliko manjih mapa koje imaju zapravo neku manju prepreku između samih igrača i nasumično poredano oružje po mapi, pa ko se prvi domogne boljeg taj i pobjeđuje (iako možete dosta toga uraditi i samo sa Desert Eaglom, koji je savršena zamjena za smg puške).


I naposljetku tu su oni klasični modovi kao što su Domination, Hq i Team deathmatch. Oni su kao "quickplay" nasumično dodavani na nekoliko dostupnih mapa. Tu je također vrlo vrijedan pomena Cyber attack mod koji je u jednu ruku malo dotjeranija verzija S&D klasičnog moda. Ovdje oba tima u svojoj bazi imaju postrojenje koje suprotna strana želi uništiti. Za razliku od S&D nijedan tim na početku nema bombu kod sebe nego se ona nasumično pojavljuje i onaj ko se prvi domogne on počinje sa napadom a suprotni tim se pokušava odbraniti. Ukoliko preuzmete bombu situacija se mijenja i vi ste onda u fazi napada. Ovaj mod na neki način pokušava da ukine kampanje tima koji brani svoju bazu i daje jednaku šansu za oba tima u borbi. Dakle ovaj mod se predstavlja kao najviše taktički od ovih predstavljenih modova u Beta testiranju tako da od svih potencijalnih modova nismo probali jedino Battle royale koji će nadamo se biti uključen u potpunoj verziji igre.


Nakon svega pomenutog nadamo se da ovo nije vrhunac doživljaja i da će igra donijeti još mnogo sadržaja nakon oficijalnog puštanja u promet. Svakako ukoliko ste bili u nedoumici za ovu igru, a fan ste Call of Duty serijala preporučujemo vam da isprobate i ovaj MW naslov. To je sve što vam možemo reći za sada o Beta testiranju, a nakon potpunog preuzimanja igre javit ćemo vam se sa cjelokupnom recenzijom i najzanimljivijim detaljima.


   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com