Uskoro u prodaji Lego set Internacionalne svemirske staniceInternacionalna svemirska stanica pokrenuta je prije nešto više od dvije decenije, tačnije 1998. godine. Od tada ona ne predstavlja samo bitno dostignuće u letenju svemirom, već je i simbol međunarodnog jedinstva, ljudske domišljatosti i svjetle budućnosti svemirskih putovanja. Ove godine Internacionalna svemirska stanica djelić svemira donosi i u vaše domove.


Lego je kreirao set od 864 dijela koji će gigantsku svemirsku letjelicu udobno smjestiti na policu ili stol u vašoj sobi. Ovaj set posjeduje autentične detalje Internacionalne svemirske stanice, uključujući i Canadarm2 kao i dva rotirajuća spoja s osam podesivih solarnih panela.


Lego ISS su izabrali fanovi koji su učestvovali u glasanju na stranici Lego Ideas. Internacionalna svemirska stanica je osvojila 22000 glasova, odnosno 45% više od ostalih ponuđenih ideja. Kompletirana slagalica ima dimenzije od 20 centimetara u visinu, 31 dužinu, te 49 centimetara širinu.


Uz set dolaze i mini figurice, tačnije dvije mikrofigure astronauta, NASA-in shuttle i tri male teretne letjelice. Ovaj set, također, uključuje i knjigu od skoro 150 stranica sa svim detaljima i zanimljivim činjenicama o Internacionalnoj svemirskoj stanici, kao i o Lego dizajnerima, kompaniji i ovom projektu.


Dugo godina Lego nije izbacio jedan ovakav proizvod zbog kojeg se i u poodmakloj životnoj dobi radujemo poput malog djeteta. Ipak, ništa ne vraća stvari u realnost kao novac, tako da zadovoljite dijete sebi za ovaj Lego set morat ćete platiti 70 dolara. Lego Internacionalna svemirska stanica u prodaju izlazi 01. februara, a vjerujemo da već sada možete naručiti jedan primjerak za sebe.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com