Uskoro nam dolaze dva nova G.I. Joe filma!Prošlo je šest godina otkako smo zadnji put imali priliku gledati neki G.I. Joe film na velikom platnu. Proći će još jedna godina prije nego dobijemo novi film iz univerzuma baziranog na popularnoj liniji igračaka. Već neko vrijeme u pripremi je svojevrsni spinoff film o liku pod nazivom Snake Eyes (vjerovatno njihovom najpopularnijem liku). Za režiju filma angažovan je Rober Schwentke (RED, Allegiant), a izlazak filma je predviđen za 16. oktobar 2020. godine.


No, to nije sve jer Paramount i Hasbro razvijaju još jedan G.I. Joe spinoff film. Još uvijek nije poznato koji lik će biti centralna figura ovog filma, ali prema izvještajima riječ je o karakteru koji tek treba da bude predstavljen u igranoj verziji (Snake Eyes se pojavljivao u prethodna dva filma, a glumio ga je Ray Park).


Iz ovih dvaju kompanija već su angažovali autore koji će pisati priču za film. Riječ je o dvojcu Joshu Appelbaumu i André Nemecu autorima filmova Mission: Impossible - Ghost Protocol i Teenage Mutant Ninja Turtles iz 2014. godine. Film bi navodno trebao uključivati Chucklesa, lika koji je 1987. godine predstavljen kao G.I. Joe figura iz linije igračaka i lik iz Marvelovih stripova. Moguće je da bi on isto tako mogao biti izbačen iz procesa kako projekat bude dobijao svoj konačni oblik.


Ovaj film je već neko vrijeme u fazi priprema, pošto su još prije nekoliko godina iz studija angažovali Jon M. Chua za režiju, a film je tada trebao biti direktni nastavak na prethodna dva. Kako je franšiza ipak krenula u neki svojevrsni reboot sve se više spominje, iako još ništa nije potvrđeno, kako bi se režijom trebao baviti D.J. Caruso (Eagle Eye, xXx: Return of Xander Cage).


Prvobitno, ovaj je film trebao izaći prije Snake Eyesa, ali potonji je u međuvremenu postao primarni fokus za studio, tako da bi ovaj spinoff mogli gledati već tokom 2021. godine.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com