Uskoro izlazi Fallout Shelter Online... samo za Kinu


Fallout Shelter će u skorijoj budućnosti dobiti i oficijelni nastavak pod nazivom Fallout Shelter Online. Igra će uključivati mnoge elemente iz njenog prethodnika, ali će imati i open world mapu te će biti moguća borba igrač protiv igrača. Na žalost mnogih fanova Fallout Shelter Online će biti lansirana samo za kinesko tržište.


Pete Hines iz Bethesde je odlučan u namjeri da igra bude dostupna samo u kini, iako iz kompanije još niko nije dao zvanično objašnjenje zašto su došli na tu odluku. Ipak u jednom je tvitu Hines jasnu poruku zašto: "Igra se proizvodi u Kini, zbog toga je za kinesko tržište." Ovo bi mogla biti direktna poruka američkim potrošačima, ali i onima širom svijeta, šta bi se desilo kada bi svi pratili trend Googlea i Microsofta pa prekidali suradnju s kineskim proizvođačima. Jednostavno bi počeli gubiti puno toga na puno mjesta, a zamjene nekada nisu ni približno adekvantne. Samo pogledajte ovogodišnji E3 sajam, na kojem neće biti ni Bethesda, ni Sony, ni Electronic Arts. Imat će oni svoje pres konferencije, ali samo putem internetea.


Ipak, ovo izbacivanje Fallouta samo za kinesko tržište može imati i drugu pozadinu, a to je da je izbacuju u ograničenom geografskom području kako bi testirali igru prije nego je puste u svijet. Tako mogu imati kontrolu nad njom i izvršiti ažuriranja i promjene ako za njima bude potrebe. Izdanja ovog tipa nerijetko bivaju ubrzo kasnije puštana i ostatku svijeta (ovo je slučaj koji je čest s igrama za konzole). No, o tom potom.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com