Universal nastavlja suradnju sa M. Night Shyamalanom!M. Night Shyamalan je sa svojim recentnim filmovima Split i Glass izašao iz nemilosti fanova u koju je upao sa svojim prethodnim filmovima. Nakon uspjeha ovih filmova, te i naslova The Visit, Universal je Shyamalanu ponudio ugovor na još dva filma. Režiser se, dakle, uskoro vraća s još dva trenutno bezimena trilera koji će biti objavljeni 26. februara 2021. godine, te 17. februara 2023. godine.


Shymalan je samostalno i nezavisno finansirao njegova prethodna tri filma čiji su budžeti bili sveukupno oko 35 miliona. Da su bili izuzetno uspješni govori činjenica da su inkasirali sveukupno preko 600 miliona dolara. Shyamalan je istakao da će na sličan način finansirati i sljedeća dva filma.


Predsjednik Universal pictures, Peter Cramer je izjavio kako "M. Night Shyamalan nastavlja da kreira uzbudljive, veoma originalne priče koje gledatelje drže na ivici njihovih sjedišta. Niko nije poput njega. On je pravi filmski majstor koji radi na visini svojih moći i mi smo počastvovani što je još jednom odabrao Universal za njegove sljedeće projekte."


"Postoji mnogo odličnih studija, ali Universal je usvojio mandat da izdaje originalne filmove. Oni su najbolji u pronalaženju publike za nove priče sa neočekivanim tonovima. Vjerujem da su originalni filmovi ključni faktor za dugovječnost pravog filmskog iskustva. Uzbuđen sam što ću u godina što slijede opet raditi s njima i donijeti neke nove priče na filmsko platno.", riječi su M. Nighta Shyamalana.


Shyamalan nije strano ime u svijetu filmske umjetnosti. Tokom dvadesetogodišnje karijere snimio je neke visoko kvalitetne filmove, ali i neki kao što je Avatar: The Last Airbender bili su razlogom da njegova karijera dospije na tanke grane. Njegovi filmovi su do sada zaradili preko tri milijarde dolara i po tom pitanju se može reći da je Shyamalan jako uspješan režiser. Njegov najrecentniji film Glass u kinima je zaradio oko 250 miliona dolara, pri čemu je tri sedmice zaredom bio na prvom mjestu po zaradi u kinima.


Osim toga, Shyamalan je u posljednje vrijeme radio na seriji Servant. To je psihološki triler koji će činiti deset epizoda dugih po pola sata. Premijera serije će biti na AppleTV+ streaming servisu koji tek treba da započne s radom. Shymalan je tu bio u funkciji izvršnog producenta, a osim toga režirao je i dvije epizode, uključujući pilot.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com