Uncharted film zvanično najavljen za 2020. godinu


Foto: facebook.com/UnchartedFranchiseSeries/

Ekranizacija popularne avanturističke igre Uncharted već se neko vrijeme suočavala s raznom problematikom počevši od samog izbora režisera. Ipak, izgleda da projekat napokon dobija zeleno svjetlo jer je ranije danas objavljen i datum izlaska. Uncharted film je u kalendare zabilježen za 18. decembar 2020.


Sony je s ovim datumom pokazao kako ima veliko povjerenje u ovaj film kao i u Toma Hollanda koji bi trebao glumiti Nathana Drakea. Praznično vrijeme se za filmove, pogotovo u Americi, pokazalo kao potpuni pogodak, što bi Uncharted u budućnosti veoma lako moglo pretvoriti u veliku franšizu. Ovaj termin je, također, slobodan za jedan ovakav film s obzirom da će ove godine Star Wars privesti kraju svoju sagu, zbog čega, barem za sada, Uncharted nema nijednog velikog protivnika koji bi mu mogao oduzeti plijen s kino kasa.


Ipak, za film već sada možemo reći da je prošao najgore jer je još prije šest mjeseci djelovalo kako od projekta neće biti ništa. Shawn Levy, poznat po radu na seriji Stranger Things, napustio je ovaj projekat u decembru prošle godine, a Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane) je tek mjesec dana kasnije zvanično postavljen na čelo projekta. Tom Holland je već nekoliko godina spreman da preuzme ulogu Nathana Drakea, a za druge uloge još uvijek nema potvrđenih imena.


Sada samo preostaje da vidimo kako će sve to ispasti. Uncharted je kao igra na PlayStation konzoli stvorila dobru priču koja bi mogla lijepo biti nastavljena na filmskom ekranu. Tom Holland, kao što smo već vidjeli, posjeduje talenat i karizmu da nosi jedan film, tako da bi i ovdje veoma lako mogao kliknuti sa svojim optimistično avanturističkim duhom koji bi mogao postati Indiana Jones 21. stoljeća i mlađih generacija.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com