U susret Gamescomu: Izašao naslov novog Need For SpeedaIz Electronic Artsa ove godine nisu puno toga govorili o njihovoj sljedećoj Need for Speed igri, osim činjenice da će je biti uskoro. To uskoro je prema kompanijinom planu period između 01. oktobra i kraja godine. Unatoč tome, iz EA na ovogodišnjem E3 sajmu o ovom naslovu nisu ništa otkrivali.


No, kako to obično biva, nijedna se tajna ne može vječno kriti, tako da je ovih dana na internetu procurila vijest o naslovu nove igre - Need for Speed: Heat. Ovaj naslov, kao i datum izlaska, trebao bi najvjerovatnije biti predstavljen na Gamescomu koji se od 20. do 24. avgusta održava u Kelnu u Njemačkoj. Kada su se iz Ghost Game-a, developera igre, posljednji put obratili javnosti rekli su da kada "sljedeći put budemo pričali, mi ćemo se pakovati za put na jug na potpuno otkrivanje". Ghost Games je razvojna kompanija smještena u Švedskoj, prema tome, put na jug ne može biti dalje od Kelna, pogotovo jer je Andrew Wilson, izvršni direktor EA, potvrdio otkrivanje nove Need for Speed igre na ovogodišnjem Gamescomu.


Međutim, osim naziva igre informacije s interneta su objavile i platforme za koje će igra izaći. Tu, nažalost, ulazimo u područje loših vijesti, jer će, prema izvorima, igra biti dostupna samo za PS4 i Xbox One. Igrači vlasnici računara i Switcha bit će zakinuti za ovo gaming iskustvo, iako nije u potpunosti isključena opcija da igra na ostale platforme dođe nekada do kraja godine.


U planu za ovu godinu Electronic Arts je naveo i da planiraju novu Plants vs. Zombies igru za računare, koja također izlazi u jesen. Plants vs. Zombies 3 je ranije ovog mjeseca najavljen, ali su iz kompanije insistirali na tome da je igra namijenjena samo za mobilne uređaje. Taj PvZ bit trebao biti šuter, rekao je Wilson u jednom telefonskom intervjuu, vjerovatno kao svojevrsni dodatak Garden Warfare spinoff serijalu.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com