U pripremi ekranizacija stripa Dylan Dog!Popularni režiser i producent James Wan u posljednje vrijeme ima jako puno posla. Najnovija vijest koja dolazi iz njegove producentske kuće Atomic Monster tvrdi kako je sklopljen dogovor sa izdavačkom kućom Sergijo Bonelli Editore, talijanskim izdavačem stripa Dylan Dog, kako bi isti bio ekranizovan u obliku serije.


Dylan Dog u obliku stripa izlazi već duge 33 godine i do sada je izašlo oko 500 izdanja s pričama o njegovim paranormalnim avanturama, a prodali su se u više od 50 miliona primjeraka širom svijeta. Serija o popularnom engleskom istražitelju paranormalnih slučajeva koji nerijetko uključuju duhove, vampire, vukodlake, zombije i mnoga druga čudovišta, zamišljena je kao sezona od deset epizoda.


Atomic Monster trenutno aktivno traži scenaristu koji će stripovsku priču razviti u seriju. Što se talijanskog izdavača tiče, Vincenzo Sarno i Giovanni Cova će biti izvršni producenti, dok će Michele Masiero i Simone Airoldi biti nadležni predstavnici kompanije. James Wan i Michael Clear će također biti izvršni producenti.


"Ne postoje bolji i dokazani majstori horor žanra koji imaju savršen senzibilitet o tome kako najbolje prilagoditi strip za ekran od Jamesa Wana i Atomic Monster.", rekao je Davie Bonelli. "Oduševljeni smo što će ovaj tim raditi na jednom od naših najznačajnijih likova."

James Wan je istakao kako mu je upravo Dylan Dog jedan od omiljenih stripova ikada: "S likom su me upoznali moji evropski prijatelji tokom srednjoškolskih dana. Premda nisam razumio strani jezik, lako sam pratio priču zbog prekrasnog likovnog rada. Ne mogu riječima opisati koliko sam uzbuđen što imam priliku da radim na jednom ovakvom projektu."


Atomic Monster trenutno radi na nekoliko projekata. Prvi od njih je The Conjuring 3 u kojem će ponovo igrati Vera Farmiga i Patrick Wilson, najavljen za 11. septembar 2020. godine. Kompanija trenutno radi na produkciji filma There's Someone Inside Your House za Netflix, te Mortal Kombat i Malignant.


Dylan Dog je imao nekoliko izleta u svijet filma, ali ne sasvim uspješne. Najpoznatiji je vjerovatno onaj iz 2010. godine pod nazivom Dylan Dog: Dead of Night u kojem je Brandon Routh bio u ulozi glavnog lika. Film je bio i kritički i ekonomski promašaj ne uspjevši zaraditi niti 20 miliona dolara koliko je bilo uloženo u film, što za taj period nije bio relativno visok filmski budžet. Reputacija Jamesa Wana tvrdi kako nešto tako s njim nećemo doživjeti, ali tek trebamo vidjeti koliko bolje i on može.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com