U pripremi ekranizacija romana Majstor i Margarita!I dok se priprema za snimanje biografskog filma o Elvisu Presleyu za Warner Bros, austrijski režiser i scenarista Baz Luhrmann je uspio osigurati prava na ekranizaciju romana Majstor i Margarita. Luhrmann je dogovor sklopio s nositeljima prava, Svetlanom Migunovom-Dali (producentica ruskog filma Legend No. 17) te s Grace Loh, također producenticom. Oni će biti producenti uz Luhrmanna, a njima će se pridružiti i Natalia Rogal. Među izvršnim producentima bit će Michael Lang, Nevin Shalit, Andrew Fourman, te Ellen Goldsmith i Lindsay Williams kao predstavnice Gotham Group.


Ekranizacija Bulgakovljevog romana je strastveni projekat za Luhrmanna, te se pretpostavlja da će on preuzeti i poziciju režisera. "Moja veza sa romanom Majstor i Margarita seže unazad 20 godina i dugo vremena sam pokušavao dobiti prava na ovu ekstraordinarnu knjigu", rekao je Luhrmann. "Oduševljen sam što konačno imam priliku da kreiram vlastitu interpretaciju ovog klasika."


Za one koji ne znaju, Majstor i Margarita je jedno od najvećih književnih djela 20. stoljeća. Bulgakov je u romanu čitateljima dao satiričnu kritiku sovjetskog društva, priču o Faustu, Kristovom raspeću, ljubavnu priču, ali i mnogo toga drugog. Roman je nastao tokom Staljinove vladavine, te je isti bio zabranjen dugo vremena.


Migunova-Dali i Loh su, također, oduševljene što će imati priliku da rade na ovom projektu: "Riječi Bulgakova su i danas jednako oštre i značajne za svijet kao što su bile prije skoro jednog stoljeća, i ne možemo zamisliti režisera koji bi ovaj roman predstavio publici širom svijeta s blistavijom vizijom od Luhrmannove."


Luhrmann će na projektu raditi kroz svoju produkcijsku kompaniju Baz & Co.. S obzirom na obaveze na drugom projektu, početak rada na ovoj ekranizaciji neće početi u skorije vrijeme, te je i potencijalni datum izlaska još uvijek nepoznat.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com