Top 10 filmova koje će Netflix objaviti do kraja godine!Netflix će do kraja izbaciti gomilu sadržaja kako serijskog, tako filmskog, dokumentarističkog, animiranog itd. Osim toga, sezona nagrada stiže, a s njom i čitava hrpa filmova koji pretenduju da osvoje barem nešto. Da ne biste duže vremena proveli tražeći šta da gledate nego što bi u suštini trajao film, E-volucija vam donosi raspored deset najznačajnijih filmova koje Netflix planira izbaciti do kraja ove godine.


- Between two Ferns: The Movie (Scott Aukerman, 20. septembar)


Već za nekoliko dana moći ćete gledati provale Zacha Galifianakisa. Between Two Ferns je serijal kratkih klipova koje je Zach snimao između 2008 i 2018. a koji su bili koncipirani kao svojevrsna parodija talk-showa. Većina epizoda je dostupna na youtubeu za gledanje. Ovaj put, međutim, Zach i Netflix donose ovaj projekat u dugometražnoj formi koji obećava tonu zabave i smijeha. Uz Zacha u filmu će se pojaviti mnogobrojni poznati glumci i glumice s kojima je on već ranije imao prilike surađivati.- In the Shadow of the Moon (Jim Mickle, 27. septembar)


Policajac Thomas Lockhart u želji da postane detektivom počinje da se bavi slučajem serijskog ubice koji se pojavljuje svako devet godina. Međutim, nakon što slučaj počne da se protivi svim zakonima nauke i fizike, Lockhart će potragu za počiniocem dovesti do tog nivoa da će ugroziti sigurnost sebe, svog posla, porodice i prijatelja. O ovom filmu još uvijek nema puno detalja, pa čak ni trailera, ali iz Netflixa obećavaju zabavu koja širi granice žanrova kao što su krimić, psihološki triler i naučnofantastična drama. Svakako nešto što privlači pažnju.- In the Tall Grass (Vincenzo Natali, 04. oktobar)


Netflix je prethodnih godina pokazao da zna uraditi kvalitetnu ekranizaciju nekog djela Stephena Kinga. Izdvojio bih filmove 1922 i Gerald's Game koji su dovoljno kvalitetni da steknu kultni status. In the Tall Grass je još jedna u nizu Kingovih ekranizacija koju ćemo imati priliku da gledamo. Priča je svojevrsno nastala u suradnji s Joeom Hillom. Iako film stiže za nešto manje od mjesec dana, o istom nema puno informacija, pa čak ni trailer, ali s obzirom da je u pitanju King, gledat će se, zar ne?- Dolemite is My Name (Craig Brewer, 04. oktobar)


Eddie Murphy se vraća na ekrane u novom pokušaju da oživi karijeru. Dolemite is My Name je biografski film o Rudy Ray Mooreu koji je svojevremeno tokom '70-ih godina postao ikonom u svijetu filma kao osobom koja se zalagala za prava crnaca u ovoj industriji. Više nego aktuelna tematika, a dosadašnje reakcije tvrde da nas očekuje jako dobar film.
- El Camino: A Breaking Bad Movie (Vince Gilligan, 11. oktobar)


Nakon godina priželjkivanja i nagađanja napokon stiže i Breaking Bad film. Ovo je, bez sumnje, jedan od najočekivanijih televizijskih projekata ove godine. I dok film bude razvaljivao brojke gledanja, Netflix će zadovoljno trljati ruke. Nadamo se da ćemo i mi.
- The Laundromat (Steven Soderbergh, 18. oktobar)


Novi film popularnog režisera, koji je počeo da nam servira filmove na godišnjoj bazi, na festivalu u Torontu je dobio pomiješane reakcije. Sa sve samim zvučnim imenima kao što su Maryl Streep, Gary Oldman, Sharon Stone, Antonio Banderas i mnogim drugim, moramo priznati da je Soderberghove filmove uvijek zabavno gledati. Tako će vjerovatno biti i ovaj put, samo što će vjerujemo neki nagradni plasman ipak izostati.
- The King (David Michôd, 01. novembar)


Timothée Chalamet je nakon niza uspješnih naslova postao poprilično značajan glumac u filmskoj industriji, zbog čega se svaki sljedeći film s njim u glavnoj ulozi posebno gleda. The King je, također, s festivala stigao s pomiješanim reakcijama, a kako to izgleda film o kralju Henryju V vidjet ćemo za nešto manje od dva mjeseca. Uz Chalameta u filmu glume i Robert Pattison, Ben Mendelsohn te Joel Edgerton koji uz režisera potpisuje i scenarij za ovaj film.
- The Irishman (Martin Scorsese, 27. novembar)


Najiščekivaniji i najambiciozniji projekat ove godine stiže krajem novembra. Napokon Al Pacino i Robert de Niro u Scorseseovoj režiji. Film koji će trajati 3 sata i 30 minuta cilja da pomete konkurenciju ove godine. Vidjet ćemo hoće li mu to poći za rukom.
- Marriage Story (Noah Baumbach, 06. decembar)


Noah izgleda napokon izbacuje film koji će ga odvesti do neke nominacije za Oscar koja se posljednji put desila davne 2005. godine. Scarlett Johansson i Adam Driver su tu da mu pomognu u tome. Da je riječ o relativno kvalitetnom filmu u to nema sumnje, jer Noah je onaj tip režisera koji je konzistentan u svom stvaralaštvu.
- The Two Popes (Fernando Meirelles, 20. decembar)


I za kraj godine iz Netflixa stiže drama koja odlazi u samu srž Vatikana i propituje probleme koji su se izdešavali dok je papa Benedikt bio na vlasti. Jonathan Pryce igra papu Francisa s kojim dijeli nevjerovatnu sličnost. S druge strane, Anthony Hopkins igra papu Benedikta. Ovo će biti film gdje ćemo moći uživati u nevjerovatnim glumačkim izvedbama, jer je riječ o dva blistavo talentirana glumca.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com