Tom Hardy ponovo u ulozi Venoma već sljedeće godineUnatoč lošem prolasku kod kritičara Sonyjev samostalni film Venom dobro je prošao kod fanova i u kinima. Venom je imao nekih nedostataka, a sve zajedno je izgledalo kao da film pripada prvoj dekadi ovoga stoljeća. Ipak, otjelotvoren u tijelu Toma Hardyja film i njegov naslovni karakter su pružili dobru zabavu, te je sama pojava glumca utjecala na to da film prođe iznad očekivanja. Venom je zaradio ogromnih 855 miliona dolara širom svijeta. Prema tome, ništa manje sem nastavka vjerovatno nije dolazilo u obzir. U januaru je najavljeno kako će se nastavak i dogoditi, Kelly Marcel će ponovo biti u ulozi autora priče, a uz Toma Hardyja u filmu bi se trebali pojaviti i Michelle Williams te Woody Harrelson.


Ipak, povratak Hardyja nije bio definitivan i u zraku je visila mala doza sumnje, no producentica Amy Pascal je nedavno potvrdila kako će se Tom Hardy definitivno i bez sumnje vratiti.


"Mogu slobodno reći da će se Tom Hardy vratiti i blistavo odigrati ulogu kako niko drugi nije u stanju. Sony je napravio jako dobar posao kreirajući tu franšizu, dajući joj život i njen lični svijet. A tu je i Tom Hardy. Kada pomislite na Venoma nikada više nećete moći pomisliti ni na koga drugoga osim na Hardyja kako sjedi u akvarijumu ispunjenom jastozima."


Nakon što je ranije oklijevao oko miješanja dviju franšiza iz odvojenih producentskih kuća, Kevin Feige, predsjednik Marvel Studija, nedavno je rekao kako su vrata otvorena za moguću suradnju Marvela sa Sonyjem, te da je sve trenutno u rukama studija.


"Svi bi to voljeli vidjeti. Nikad se ne zna... možda se i dogodi jednog dana. Imamo velike planove za Toma Hollanda da bude dijelom svega, svakog filma koji uradimo! On mora biti u svakom filmu na kojem budem radio!", izjavio je Feige.


Sony trenutno ima u planu da na filmskom platnu prikaže i druge karaktere iz Spidey univerzuma kao što su Jackpot, Black Cat, Kraven the Hunter i Silver Sable.


Za sljedeću su godinu iz Sonyja zakazali dva takva datuma. Prvi film je već najavljeni Morbius, the Living Vampire s Jaredom Letom u glavnoj ulozi koji je trenutno u fazi snimanja, a najavljen je za 31. juli sljedeće godine. Morbius, the Living Vampire je svoje prvo pojavljivanje u Marvelovim stripovima imao 1971. godine kao jedan od Spidermanovih neprijatelja, ali je kasnije preoblikovan u samostalnog tamnog antiheroja.


Drugi datum stoji još uvijek pod nazivom Untitled Sony/Marvel Sequel zakazan za 02. oktobar 2020. godine. Ovo je datum koji je sigurno predviđen za izlazak filma Venom 2.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com