The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy uskoro dolazi kao serija na Hulu platformuHulu, platforma za streamovanje filmova i serija, razvija seriju baziranu prema popularnom klasičnom naučno-fantastičnom romanu The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy engleskog autora Douglasa Adamsa.


Na razvoju priče u serijski scenarij radit će Carlton Cuse (Jack Ryan) i Jason Fuchs (Wonder Woman). Serija će biti razvijena u suradnji s ABC Signature studijom, ogrankom ABC studija, koji će raditi na produkciji.


The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy je svojevremeno bila radio komedija na BBC-u, ali ju je Douglas Adams kasnije preoblikovao u niz novela, tačnije šest ili jedan veliki roman. Radnja prati Arthura Denta, običnog čovjeka koji igrom slučaja postaje svemirskim putnikom nakon što vanzemaljci unište Zemlju kako bi napravili prostor za izgradnju svemirske obilaznice.


1981. godine roman je BBC ekranizovao u obliku serije, gdje su Simon Jones i David Dixon igrali glavne uloge. Disney, koji je nedavno kupio većinski udio u Huluu, posjeduje prava na Adamsovo djelo, a već je ranije producirao filmsku verziju iz 2005. godine s Martinom Freemanom u ulozi Arthura Denta, uz glumce kao što su Sam Rockwell, Mos Def i Zooey Deschanel.


Vijest o nastanku serije još uvijek nije zvanično potvrđena, ali nije ni opovrgnuta. U posljednja 24h svi značajniji internet portali su prenijeli ovu vijest, a iz Hulua se još uvijek nisu oglasili kako bi, ako ništa, opovrgnuli ove navode.


Prema tome, serija je uveliko moguća, a također je moguće da ista bude spremna još prije 2021. godine.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com