The Flash se napokon pomjera s mrtve tačke: Zakazan datum izlaska!Warner Bros i DC su napokon odlučili pustiti The Flash iz razvojnog limba. Datum izlaska filma je zakazan za 01. juli 2022, četiri godine nakon prvobitnog planiranog datuma izlaska.


Planovi za The Flash su mnogo puta bili pravljeni i raskidani, zbog čega su mnogi počeli misliti da film nikada nećemo dočekati na filmskom platnu. Razvojni put je počeo 2014. godine, ali od tada se film nije pomakao naprijed. Ezra Miller je do sada uspio sakupiti nekoliko pojavljivanja u kostimu najbržeg čovjeka na planeti od čega je najduže bilo ono u Justice League.


I dok je Miller bilježio pojavljivanja, film The Flash je bilježio smjenjivanja režisera. Od 2014. do danas na filmu su bili angažovani Seth Grahame-Smith, Rick Famuyiwa te duo John Francis Daley i Jonathan Goldstein. Svi oni su film napustili zbog ovih ili onih razloga. Kako je planirani datum iz 2018 godine prošao, Warner Bros su odlučili da prolongiraju objavljivanje novog datuma, zbog čega je i sam rad na filmu posustao.


Početkom ove godine bilo je riječi o tome da je sam Ezra Miller odlučio da se prihvati scenarističkog posla samo kako bi se projekat pomjerio s mrtve tačke. Djelovalo je da ni od toga neće biti ništa, sve do nedavno. Andy Muschietti je nakon završenog posla sa ekranizacijom Kingovog romana It, odlučio da se prihvati ovog projekta. Sada je on zvanično režiser filma The Flash i prema svemu sudeći iz kompanije ga žele zadržati.


Nažalost, film unatoč velikoj želji glumaca i režisera, ne može biti tako brzo snimljen. Najveći je problem angažman glavnog glumca. Ezra Miller, naime, glumi u serijalu Fantastic Beasts, također Warnerovom projektu. I iako mu je nedavno istekao ugovor za DC serijal, Miller je i dalje spreman ostati u odijelu Flasha. To znači da rad na ovom projektu neće početi barem prije kraja 2020. godine. Opet, s druge strane, zakazani datum, iako u ovom slučaju ne mora biti garancija, znači da će film kad-tad zaživjeti. A i sam odabir datuma pokazuje da Warner Bros ima velika očekivanja od filma, jer je zakazan za najvatreniji period ljetne sezone.


Warner Bros. i DC napokon slažu kockice u njihovom superherojskom univerzumu, a kako smo već pisali u jednom tekstu, zanimljivi projekti nas očekuju sljedećih nekoliko godina. Iako nam je The Flash do sada bio bolna tačka u razgovorima, današnja vijest najavljenog datuma izlaska je početak prestanka tog bola. Jedva čekamo 01. juli 2022. godine.


Najavljeni datumi izlaska:

Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020.) datum izlaska: 07. februara 2020.

Wonder Woman 1984 (2020.) datum izlaska: 5. juna 2020.

The Batman (2021.) datum izlaska: 25. juna 2021.

Suicide Squad (2021.) datum izlaska: 6. augusta 2021.

Black Adam (2021.) datum izlaska: 22. decembar 2021.

DC Super Pets (2022.) datum izlaska: 20. maja 2022.

The Flash (2022.) datum izlaska: 01. juli 2022.

Aquaman 2 (2022.) datum izlaska: 16. decembra 2022.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com