Teppen: Kartaška igra koje će nadmašiti sve ostale?!Capcom i GungHoOnline su u srijedu objavili novu igru za Android i iOS, te su je s mnogo samopuzdanja nazvali "kartaškom igrom koja će nadmašiti sve ostale". Nazvana Teppen, igra sadrži šarolik asortiman Capcomovih likova ubačenih u priču inspirasanu na Mortal Kombatovom primjeru s malom dozom Super Smash Bros.


Teppen, ranije poznat kao Project Battle, prvi je put viđen na Twitchu i YouTubeu prošle sedmice nakon što je nekoliko popularnih streamera dobilo igru na prvi probni pregled. Igra je jasno zamišljena kao konkurent velikim kartaškim igrama kao što su Hearthstone i Elder Scrolls: Legends, ali uključuje i neke unikatne mehanike za borbu u lejnovima kao i strategiju u pravom vremenu.


Igra je postavljena u svijet koji se zove Zemlja iluzije, te su nepoznate sile okupile osam Capcomovih legendi kao što Ryu, Rathalos, Megaman, Chun-Li, Morrigan, Dante, Wesker i Nergigante koji se moraju međusobno boriti kako bi "pronašli istinu".


Igra sadrži kampanje za svih osam karaktera i pruža uvid i upoznavanje sa svakim od njih i njihovim umijećima i sposobnostima koje se mogu izjednačiti s moćima Hearthstonovih heroja. Svaki heroj pripada nekom od četiri elementa i dok je moguće kreirati špil tako da se sastoji od različitih elemenata (kao u Magic: The Gathering) vi ste praktično primorani na to sa smanjenjem maksimalno MP-a (poeni potrebni za odigravanje karti).Što se tiče dizajna vidit ćete da igra posjeduje nekoliko sličnosti s Hearthstoneom, kao što su karte miniona sa brojkama za napad i zdravlje i koji će biti uništeni kada njihova linija života spadne na nulu. Svaki od njih ima i tekst na karti, koji može uključivati i ključnu riječ koja mu daje neku posebnu vještinu ili jednokratni učinak koji će se desiti kada ga odigrate. Ipak, igra je nešto potpuno drugo u odnosu na Hearthstone i, osim nekih malih sitnica, čitav doživljaj igre je potpuno drugačiji.


Vi i vaš protivnik imate po tri mjesta na ploči koji se paralelni. Svaki minion kojeg smjestite na ploču automatski će početi napad na neprijatelja. Ako ima neprijatelja na suprotnoj strani, oni će se međusobno napadati, a ako je prostor preko puta prazan onda će vaš minion napasti protivnika direktno. Cilj je smanjiti broj poena zdravlja ko vašeg protivnika. Moram priznati da ovaj princip igranja neodoljivo podsjeća na stare Yu-gi-oh video igre iz serijala Yu-Gi-Oh! Power of Chaos.


Teppen je besplatna, a dostupan je na Play Storeu kao što je već rečeno za Android i iOS operativne sisteme. Nažalost, Teppen korisnici s Balkana još uvijek nisu u mogućnosti preuzeti, ali očekuje se da će igra uskoro biti dostupna i za evropsko tržište. Na stranici TeppenTheGame.com možete pronaći i vodič za početnike.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com