Techland sedmicu prije E3 sajma izlazi s novim detaljima o Dying Light 2Svi fanovi zombija i popularne avanturističke zombi igre Dying Light s nestrpljenjem očekuju drugi dio koji bi trebao biti detaljnije predstavljen na ovogodišnjem E3 sajmu. Techland je već potvrdio da dolaze sa svježim vijestima o ovoj igri, a ono čemu se svi nadaju jeste da će ona svjetlo dana ugledati do kraja ove godine.


No, do E3 sajma ima još nešto više od sedmice, a to vrijeme ćemo vam prekratiti s nekim uzbudljivim vijestima o Dying Light 2. Danas je objavljena slika koja pokazuje takozvanu ključnu tačku na mapi igre za koju kažu da je čak četiri puta veća od mape iz prve Dying Light igre.


Slika prikazuje zabavni tematski park koji je podlegao prirodnoj i potencijalno nadnaravnoj dekadenciji. Iako slika podsjeća na drugi zombi naslov od Techlanda (Death Island), iz studija tvrde kako ona ne govori hiljadu riječi, što će reći da se ispod krije više nego što možemo vidjeti.


Iz Techlanda su uz fotografiju dali i opis koji nam govori šta otprilike možemo očekivati po ulasku u taj dotrajali tematski park: "Igrači su direktno odgovorni za oblikovanje svijeta u Dying Light 2. Izbori koje igrači odaberu utjecati će na cijele regije, okruge i područja grada. Dying Light će vas nerijetko natjerati na donošenje odluka na licu mjesta, a njihov ishod može biti neočekivan. Ovaj konkretni prizor upravo prikazuje to - kako jedno dobro djelo može završiti uništenjem. Ovaj tematski park, nekada četvrt puna života, sada je u ruševinama, a gigantska statua Hobotnice odražava poznati Ferisov točak u Pripjatu."


Drugim riječima, šta god da učinite u igri to će se direktno odraziti na okolinu, što znači da igrači neće moći bezglavo divljati po mapi bez posljedica, već će morati strateški pristupiti izvršenju nekih zadataka.


Više informacija o igri ćemo imati nakon E3 sajma.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com