Swamp Thing otkazan sedmicu nakon premijere


Foto: facebook.com/DCUSwampThing/

Swamp Thing je karakter iz DC univerzuma koji je napokon doživio svoju kvalitetnu ekranizaciju na DC streaming servisu. Premijerno prikazan 31. maja, Swamp Thing je svojom stravičnom atmosferom i stilom prepoznatljivim za njegovog producenta Jamesa Wana, osvojio i publiku i kritičare primajući samo riječi hvale.


Nakon Titansa i Doom Patrol, Swamp Thing je došao kao "next big thing" i svi su mislili kako DC sada niko ne može stati na put - osim njih samih. Nepunu sedmicu nakon premijere fanove je šokirala vijest da je serija otkazana. To je ujedno prva serija koja je otkazana na spomenutom DC servisu. Po objavi te vijesti, logično, svi su željeli znati i razloge.


Razlozi su još uvijek na nivou špekulacija, ali dva su kandidata koji djeluju kao onim pravim. Prvi razlog je taj da predstavnici kompanije WarnerMedia, koja djeluje u sklopu WarnerBrosa., nije zadovoljna putem kojim je serija krenula. (što je očigledno bitnije od onoga što fanovi i kritika misli) Drugi razlog je veći i bitniji, a tiče se ekonoske strane serije. Naime, spominje se kako su troškovi produkcije narasli do skoro 90 miliona dolara, što je cifra koju DC nikako ne može nadoknaditi jer još uvijek nemaju toliki income od servisa. Drugi razlog je usko vezan i s državom Sjevernom Karolinom, koja je trebala da kofinansira seriju. Iz WarnerMedie je podnesen zahtjev u kojem su tražili oko 16 miliona poticaja, a na kraju su dobili svega 12. Upravo i zbog finansijske situacije serija je skračena s prvobitnih 13 epizoda na 10.


Nijedna od ove dvije informacije nije 100% potvrđena, ali možemo vidjeti da one predstavljaju bitnu odrednicu za budućnost serija koja je ukinuta nakon samo jedne epizode.


Ipak, iz WarnerMedie i DC-a su najavili kako će prva sezona biti emitirana do kraja, te će finale biti prikazano 02. avgusta.


Titansi su obnovljeni za drugu sezonu još i prije nego su izašli, a ista je već uveliko u produkciji, te se očekuje krajem godine. Prva sezona Doom Patrola je završila prije manje od mjesec dana, ali vijesti o drugoj sezoni još uvijek nema. Možemo se samo nadati da će doći do promjene mišljenja što se tiče Swamp Thing, ali teško. Veliki broj gledatelja će vjerovatno odustati od gledanja još danas, jer čemu gledanje, ako će serija završiti na vezniku.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com