Svjetsko prvenstvo u Fortniteu: 16-godišnjak osvojio turnir i glavnu nagradu od 3 miliona dolaraMožda na našim prostorima nije bilo uzbuđenja oko Svjetskog prvenstva u Fortniteu, s druge strane, u svijetu ga nije falilo. Mjesecima prije turnira neprestano su se iznosile prognoze ko bi mogao odnijeti konačnu pobjedu. Na iznenađenje čitave gaming populacije nagradu je odnio Bugha, član esport ekipe Sentinels. Ovaj šesnaestogodišnjak je u solo grupi do kraja šeste runde imao duplo više poena od njegovog drugoplasiranog protivnika.


Reći da je rezultat neočekivan nije u potpunosti dovoljno dobar opis Bughinog uspjeha. Prvenstveno zbog toga jer je 40 miliona igrača igralo prvu uvodnu rundu nakon čega je njih 100 nastavilo borbu dalje.


Kada su u pitanju ovakvi turniri normalna je pojava da se nakon što turnir završi napravi određena pauza kako bi sudije utvrdile tačan broj bodova, kako neki od igrača ne bi bio zakinut, ali u Bughinom slučaju za time nije bilo potrebe. Mladi igrač Fortnitea je bio tako daleko ispred ostalih protivnika da bi završio na prvom mjestu sve i da je posljednju rundu završio kao zadnje plasirani igrač. To je bilo razlogom da su sve kamere u toj finalnoj rundi prikazivale samo njega, jer je svima već bilo jasno da je on prvak.


"Napokon se svo vrijeme utrošeno na vježbanje isplatilo", rekao je Kyle "Bugha" Giersdorf nakon meča.


Bugha je tako osvojio glavnu premiju od 3 miliona dolara, dok su ostatak nagradnog fonda od 30 miliona podijelili ostali natjecatelji. Bugha je na turnir došao tek kao jedan od natjecatelja, štaviše tokom prvih rundi nije niti pokazivao kvalitetnu igru koja bi ga odvela do prvog mjesta, a sada, kada je sve već gotovo, pred njim stoji jedan jako uzbudljiv period koji znači druge turnire, streamovanja, ugovore, sponzore i tako dalje.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com