Sve što za sada znamo o najavljenoj Mortal Kombat ekranizacijiNova ekranizacija igre Mortal Kombat već je par mjeseci u velikim pripremama. Film će, prema novim informacijama, predstavljati novi pristup franšizi koji će se relativno razlikovati od dosadašnjih ekranizacija, posebno one iz 1995. godine. Međutim, iako se na filmu radi punom parom, informacije su posvuda raštrkane, a većinom su popračene špekulacijama i slično. U nastavku teksta vam donosimo sve što smo uspjeli saznati o predstojećoj ekranizacij.


Još je prije nekoliko godina Mortal Kombar ušao u proces planiranja, a to je pratila vijest da je na poziciji režisera angažovan Simon McQuoid, australijski režiser za kojeg na IMDb-u nema apsolutno nikakvih informacija. Simonu McQuoidu će to, u stvari, biti dugometražni filmski prvijenac, pošto je on do sada iskustvo sticao radeći reklame.


Neposredno prije izbora režisera, James Wan je izabran za poziciju producenta i on je obećao kako će film raditi pažljivo i da neće žuriti. Što je istina, jer evo tri godine kasnije mi imamo tek jednog glumca i datum izlaska. Doduše, pomjeranje početka rada na Mortal Kombatu može biti i razlogom što je Wan imao velikih obaveza radivši Aquamana kao režiser, te kao autor i producent filmova Anabelle, The Nun, i serija McGyver i Swamp Thing. Možemo reći da je imao pune ruke posla. Larry Kasanoff, koji je producirao MK filmove iz 1995. i 1997. godine, bit će u funkciji izvršnog producenta zajedno sa E. Bennett Walshom (Men in Black: International), Michaelom Clearom (The Nun) i Seanom Robinsom (Tag).


No, film je krajem maja ušao u fazi preprodukcije, a to je učinjeno tako što su najavili i datum izlaska filma. Mortal Kombat je zakazan 05. mart 2021. godine. Film će se snimati u Australiji, a film će distributirati New Line Cinema i Warner Bros.


"Stvarno sam sretan i uzbuđen što ćemo još jedan show donijetu u Australiju, pogotovo nakon što sam tokom snimanja Aquamana imao priliku doživjeti jedno veliko i odlično iskustvo. Sada ćemo gledati da iskoristimo slikovite i bogate predjele Južne Australije. Mjesto je savršeno prikladno za ovaj akcijsko-fantastični projekat.", rekao je James Wan.


Simon McQuoid je o mjestu produkcije rekao: "Nakon što sam u ranom periodu moje karijere živio u Adelaideu (grad u Južnoj Australiji), oduševljen sam što se vraćam u Južnu Australiju kako bih kreirao svoj režiserski prvijenac s Mortal Kombatom. Upravo ovdje možemo pronaći mnogo različitih elemenata koje trebamo kako bi film uspio: imamo jedinstvene i prelijepe krajolike, izvanredne scenske objekte i VFX kuće sa sjajnim umjetnicima, tehničarima iz cijele filmske zajednice. Svi smo uzbuđeni što smo ovdje."


Mortal Kombat 2021 će, kako obećavaju iz produkcije, biti prvi put kako će film ponijeti ocjenu R, što znači da će u film prenijeti stil i dinamiku borbi koje neće biti prigodne za mlađe gledatelje. Ovu je informaciju potvrdio Greg Russo, autor angažovan upravo za stvaranje priče za ovaj film.


Početak snimanja filma predviđen je za kraj godine, a sada je u procesu izbora glumaca. Sad za sada možemo reći da film ima samo jednog potvrđenog glumca, a to je Joe Taslim koji će igrati Sub-Zeroa. Taslim je svoju glumačku karijeru počeo u filmu Raid, a široj publici je možda poznatiji po ulogama u filmovima Furious 6 te Star Trek Beyond.


Ryan Reynolds, Vin Diesel, Megan Fox, Robin Shou, Daniel Wu, Manu Bennett, Scott Adkins, Jason Momoa, Tony Jaa, Ronda Rousey, Michael Jai White, Iko Uwais i Liam Neeson su imena glumaca koja su se do sada povezivala s ovim filmom i nekim od karaktera iz Mortal Kombat univerzuma. Do sada, međutim, niti o jednom od ovih imena nije bilo zvanične potvrde, što bi se do mjeseca oktobra, bez sumnje, trebalo promijeniti.


I to je sve, za sada.


I da, film će prikazivati fatalne poteze i kombinacije po kojima je video igra postala poznata. Ako film bude u 3D-u pripremite se na jako krvave i nasilne scene.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com