Stiže novi Matrix: u timu Lane Wachowski i bh. pisac Aleksandar Hemon!Još prije nekoliko godina bilo je riječi o tome kako je novi Matrix jako moguć. Tome je još više pogodovalo to što je Keanu Reeves izrazio zainteresovanost da bude ponovo dijelom tima. Izgleda da će mu se ta želja ispuniti pošto će Warner Bros taj film učiniti javom.


Lana Wachowski će se vratiti u ulozi režisera i autora filma, a s njom se vraćaju već spomenuti Keanu Reeves te Carrie-Anne Moss koja je igrala Trinity u originalnoj trilogiji. Warner Bros će koproducirati film zajedno sa Village Roadshowom originalnim koproducentom filma. Lani će se u produkcijskoj stolici pridružiti i Grant Hill izjavio je u svojoj najavio predsjednik Warner Bros Pictures grupe, Toby Emmerich.


Na novom Matrix filmu radit će i bosanskohercegovački pisac Aleksandar Hemon koji će se s kolegom i prijateljem, također piscem, Davidom Mitchellom pridružiti Lani u autorskoj sobi. Ovo je ekipa koja se već duže vremena poznaje kako u privatnom tako i u profesionalnom život, tako da je radna grupa već sastavljena od komplementarnih umova. Sestre Wachowski, Hemon i Mitchell su već ranije uz Toma Tykwera surađivali na istoimenoj ekranizaciji Mitchellovog romana Cloud Atlas. Kasnije su udružili snage i za specijalni film serije Sense8 za Netflix. Iskreno, ne možemo zamisliti bolji naslov koji bi suradnju ove trojke izdigao na veći nivo od Matrixa.


"Lana je prava vizionarka - jedinstvena i originala kreativna figura - i oduševljeni smo što će ona da piše i režira i producira novo poglavlje u Matrixovom univerzumu.


Ova vijest je došla taman uoči specijalne projekcije prvog Matrixa u znak 20. godišnjice od izlaska filma koja će se 30. avgusta održati na odabranim lokacijama u kinima širom SAD-a.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com