Stiže nam novi PlayStation!

Sony je potvrdio izlazak nove gaming konzole pod nazivom PlayStation 5 (potvrđeno od strane izvršnog direktora Sony-a, Jim Ryan). Također, potvrđeno je i vrijeme izlaska nove next-gen konzole a prema Sony-u to će biti u razdoblju praznika 2020. godine. Savršena prilika za veoma dobar praznični poklon.


Izvor: wall.alphacoders.com

Zajedno sa PS5, kako je najavljeno dolazi nam i novi next-gen kontroler, koji će imati potpuno novu haptic tehnologiju te će zamjeniti "rumble" tehnologiju koja je sastavi dio današnjih kontrolera.

Ryan kaže da će PS5 kontroler ponuditi širi spektar haptic povratnih informacija koje će varirati ovisno o tome što se događa tokom igranja, odnosno kada vam se desi u nekoj od automobilskih utrka da se zabijete u zid osjećati ćete to mnogo drugačije nego kada npr. napravite faul u fudbalskoj simulaciji. Još jedna nova značajka koja dolazi na kontroler je ono što kompanija naziva adaptivna dugmad koja su ugrađena u L2/R2 dugmad. Programeri igara moći će programirati otpornost ovih tipki, tako da će moći osjećati drugačiju taktilnu senzaciju prilikom "izvlačenja luka" ili različitih levela rezistencije između mitraljeza i sačmarice.


Izvor: pinterest.com

Kako navode i instalacija igara na PS5 bit će drugačija nego na PS4. Umjesto da instalirate cijelu igru ​​odjednom, moći će se navodno instalirati dio igre kao što je multiplayer kampanja, dok se kampanja za jednog igrača može instalirati kasnije.


Još uvijek nije poznat izgled novog PlayStation-a, ali nadamo se da će izgledati moćno i elegantno baš kao i njegov prethodnik.


   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com