Space Invaders će uskoro dobiti i filmsku verzijuFilmovi bazirani na video igrama posljednjih su godina bilježili rast kako u kvaliteti tako i u uspjehu u kinima. Prema tome, sasvim je očekivano da kuće kao što su New Line Cinema, čiji su filmovi Detective Pikachu i Rampage upisali veliki komercijalni uspjeh i solidni prolaz kod kritičara, žele nastaviti taj niz uspjeha. Njihov sljedeći projekat će biti ekranizacija popularne klasične igre Space Invaders, a za pripremu priče i scenarija već su angažovali Grega Russoa.


Russo u posljednje vrijeme izgleda postaje osobom koju trebate zvati za ekranizaciju video igara. On trenutno radi na scenariju za nadolazeći reboot filma Mortal Kombat, također za New Line Cinema. Ovaj film obilježava i njegov scenaristički prvijenac. Russo je, pored toga, angažovan i na razvoju novog Resident Evil filma koji bi trebao ovu popularnu franšizu restartovati i pokrenuti ispočetka. A u planu je i nastavak Netflixove adaptacije popularne mange i anime serije Death Note.


Space Invaders se smatra jednom od najvećih arkadnih igara u historiji razvoja video igara, postavivši praktično arhetipom za buduće šuterske igre. Kako će i na koji način ova igra biti ekranizirana tek je pitanje, s obzirom da ona sama nema neku značajniju priču osim činjenice da igrač sjedi za laserskim topom i puca u mnogobrojne vanzemaljske letjelice.


Projekat će producirati Akiva Goldsman iz Weed Roads Pictures, te Joby Harold i Tory Tunnell iz Safehouse Pictures, uz šta će Warner Bros. i New Line Cinema biti distributeri.


Osim pisanja priče za novi Mortal Kombat, koji počinje sa snimanjem nekad krajem ove godine u Južnoj Australiji, Russo će također raditi na scenariju za adaptaciju popularne video igre Saints Row s F. Garyjem Grayem koji će producirati i režirati ovaj film.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com