Southland Tales možda dobije i svoj prequel, navodi režiser!Proteklih deset godina vjerovatno niste mnogo toga čuli o režiseru Richardu Kellyju. Razlog tome je što Kelly čitavu deceniju nije radio na novom filmu. Nakon što je sve iznenadio svojim prvijencem Donnie Darko, Kelly je odlučio zadržati subverzivni i neobični stil, pa nam je donio film Southland Tales. Potonji je, međutim, ostao daleko iza njegovog prvog filma koji se danas smatra jednim od klasika modernog filma.


Southland Tales je u doslovnom smislu podijelio mišljenja gledatelja i kritike, no čini mi se da je bilo više ljudi kojima se film nije svidio. Svojevremeno kada sam ga ja gledao, mislim da sam bio isuviše mlad i nezreo da bih ga shvatio, ali cijenio sam samu neobičnost filmskog svijeta koji je Kelly kreirao. Nedavno je Kelly organizirao i zajedničko gledanje Southland Tales, a tom prilikom je podijelio nekoliko informacija o njegovim budućim projektima.


Prije svega, potvrdio je kako se trenutno radi na 4K restauraciji kino verzije kao i verzije iz Cannesa. Otkrio je kako trenutno radi na priči koja bi prethodila filmu Southland Tales i taj bi film vrlo rado volio snimiti. Proteklih godina Kelly je sa Brettom Weldeleom kreirao grafičke romane smještene u svijet Southland Tales, te on namjerava film bazirati na nekim pričama iz tih romana koje će biti realizovane miješanjem animacije i igranog filma.


Ova vijest dolazi kao iznenađenje za sve Kellyjeve fanove i nadamo se da će uspjeti da snimi ovaj projekat. Prošlo je više od decenije od njegovog prošlog projekta. Posljednji put kada je Kelly režirao film bilo je 2009. godine kada je izašao The Box. Jedno vrijeme bio angažovan na biografskom filmu o Rodu Serlingu, kreatoru Twiligth Zone, ali taj projekat nikada nije zaživio. Jednom je prilikom i objasnio zašto nema puno režiserskih angažmana: "Imao sam puno ponuda nakon izlaska The Box. Ne želim da režiram film koji će mi stvoriti osjećaj kao da prelazim preko monitora, kao da ga radim samo kako bih ga plasirao na tržište. Ne želim režirati osim ako me baš ne zainteresuje nešto do te mjere da me je briga. Snimiti film je jedno stvarno emotivno iskustvo i nevjerovatan dar. To je najbolji posao na svijetu. Ne želim to raditi ako ne osjećam da je nešto zaista značajno. Volio bih da sam do sada režirao 8 filmova, ali prije nego što umrem, možda ću režirati otprilike desetak. Nadam se i većoj cifri, ali vidit ćemo kako će se život odvijati."


Southland Tales izašao je 2006. godine, a među glavnim ulogama pojavljuju se Dwayne Johnson, Sarah Michelle Gellar, Sean William Scott, Justin Timberlake, Mandy Moore i drugi.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com