Snimanje filma Black Adam postalo prioritet, glavni kandidat za režisera u pregovorima s kompanijomDugo najavljivani DC projekat pod nazivom Black Adam izgleda da počinje svoj oficijelni razvoj. Ranije je još najavljeno kako bi naslovnog heroja trebao igrati Dwayne Johnson, a danas je objavljeno kako bi se režijom trebao baviti Jaume Collet-Serra, jer kako javljaju strani izvori, Collet-Serra je trenutno u pregovorima s New Line kompanijom koja će producirati film.


Black Adam je, nakon iznenađujućeg uspjeha Shazama, postao prioritet za kompaniju te žele to spojiti zajedno s euforijom koja je nastala po objavljivanju da će Dwayne Johnson napokon uletiti u svijet superheroja. Što se tiče režisera, koji je poznat po hororima kao što je The Shallows kao i po akcijskim filmovima koji uključuju Liana Neesona, Collet-Serra je od starta bio glavna opcija za tu poziciju.


Collet-Serra i Johnson su već surađivali na Disneyovom filmu Jungle Cruise koji je trenutno u postprodukcijskoj fazi i trebao bi izaći 24. jula 2020. godine. Upravo je ovo i jedna od olakšica za producente, jer se spomenuti dvojac već jako dobro poznaje, te će rad na novom projektu ići lako i uspješno.


Ranije je bio plan da se Johnson kao Black Adam pojavi u Shazam! filmu, ali su na kraju odlučili da bi najbolje bilo kada bi napravili zaseban film. Black Adam predstavlja Shazamovog najvećeg neprijatelja, te je sasvim jasno zašto ne bi funkcionisalo da se njih dvojica već u prvom filmu sukobe. Shazam je zabilježio iznenađujući uspjeh u kinima zaradivši 367 miliona dolara u kinima širom svijeta.


I premda je rad na filmu Black Adam već počeo, još uvijek nema naznaka kada ćemo ga imati priliku gledati, ali datum teško da će biti prije 2021. godine

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com