Snifter of Terror: Kad pijani E.A. Poe priča strašne priče!Počela je Halloween sezona, a samim tim i sezona horora i strašnih priča. Zbog toga, imamo jedan odličan prijedlog za vas, pogotovo ako ste fanovi Edgara Allana Poea. Riječ je o stripu koji je pokrenula kompanija AHOY i koji je izlazio proteklih godinu dana, no ovaj put pripremaju specijalno izdanje u kojem će okupiti njihove najbolje priče.


Edgar Allan Poe’s Snifter of Terror je strip u kojemu popularni američki pisac i začetnik horora priča određene strašne priče. Međutim, te priče nisu u stilu koje su nam već poznate. AHOY je odlučio da učini nešto drugačije, pa su Edgarova pripovijedanja učinili kombinacijom serija Tales from the Crypt i Drunk History. Ako niste upoznati niti sa jednom od ove dvije serije, evo o čemu se radi: priče u stripu su kombinacija sablasnog horora i komedije koju izvodi pijani Edgar (što je sasvim logično, jer je sam autor poznat po svom alkoholizmu).


Poput dobro iskovane urne i ovaj je strip spojen tako da svaki aspekt blistavo funkcionira jedan sa drugim. Priča o Poeu, zajedno s prologom koji je on napisao, daje stripu jedan zaista poseban izgled. Umjetnička djela Freda Harpera dobivaju priliku da se igraju sa zamislima strašnih Poeovih priča. Pojedina odstupanja od originalnih dijelova poznatih priča istovremeno pokazuju i hrabrost kreatora i odaju poštovanje samom autoru.


Priča "Dark Chocolate" na primjer odudara od teme, ali je bez obzira na to, blistavo napisana. Mark Russell je poznat kao odličan komični pisac, ali njegova priča o vampiru koji je poznat po njegovim žitaricama za doručak je fantastična. Russelova duhovitost je glavni temelj priče, a Snejbjergov stil crtanja samo upotpunjuje doživljaj.


Jedina stvar koja bi nekim zagriženim fanovima Edgara Allana Poea mogla pokvariti doživljaj jeste činjenica da humor odnosi prevagu. Iako bi strip trebalo da sadrži i sablasne dijelove, oni su nerijetko karikaturalno sablasni i ne postižu željeni efekat. Bez obzira na to, ovaj strip je jedna odlična ideja realizovana u jedan odličan narativ uz koji ćete se lako zabaviti. AHOY ovaj strip prodaje za nešto manje od četiri dolara, što je za tu cijenu odličan poklon za Halloween (pod uslovom da dostavljaju na daleki brdoviti Balkan). Ili ga jednostavno pročitate online, kao što smo mi uradili.   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com