Sherlock Holmes 3 dobio novog režisera, Robert Downey Jr. se vraća u naslovnoj uloziDavne 2011. godine izašao je nastavak filma Sherlock Holmes s Robertom Downeyem Jr.-om i Guy Ritchiem kao režiserom. Svi su fanovi nakon toga očekivali i treći dio (jer danas nijedan film ne ostaje samo na dva), ali evo već osam godina kasnije njega još i nema. Prema svemu sudeći, Ritchiev treći dio nikada i nećemo pogledati zato što su iz Warner Brosa umjesto njego angažovali Dextera Fletchera.


Dexter Fletcher je glumac, producent i režiser koji je široj javnosti poznat po nedavnom biografijskom filmu o Eltonu Johnu Rocketman kojeg je uspješno igrao Taron Egerton. Osim toga, Fletcher je prije toga radio i na filmu Bohemian Rhapsody, tačnije preuzeo je ulogu kreatora nakon što je Bryan Singer dobio otkaz (iako je na kraju zadržao kredit za režiju).


Sherlock Holmes 3 je prvobitno bio zakazan za decembar 2020. godine, ali je početkom ove godine najavljeno kako je taj datum pomjeren za jednu godinu, tako da ćemo nastavak, ako sve bude kako treba, gledati 21. decembra 2021. godine. To znači da će treći dio o najpoznatijem detektivu izaći tačno deset godina nakon njegovog prethodika, te dvanaest godina od starta serijala.


Ipak, dobra je vijest da će se u naslovnoj ulozi ponovo naći Robert Downey Jr.. On je ranije ove godine završio svoj deceniju dug put kroz Marvelov univerzum igravši Tonyja Starka posljednji put. Osim njega, očekuje se da će se i Jude Law vratiti kao u ulozi Sherlockovog najvjernijeg prijatelja i partnera Watsona, no to tek treba zvanično potvrditi. Jude Law je, također, postao dijelom Marvelovog univerzuma. On je ove godine igrao Yon-Rogga u filmu Captain Marvel. Bilo bi šteta gledati treći dio bez ovog dua s Lawom koji ga upotpunjuje, pogotovo jer je prošle godine govorio kako je uzbuđen zbog ponovnog okupljanja.


Scenarij za film će napisati Chris Brancato, a za produkciju filma su zaduženi Susan Downey, Joel Silver i Lionel Wigram. Prethodna dva dijela su zajedno zaradila nešto više od milijardu dolara na globalnoj razini i samo se nadamo da će moći ponoviti svoj uspjeh te da ih vrijeme nije nagrizlo.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com