Serija The Walking Dead završava sa 11 sezonom!Nakon mnogo uspona i padova, odlazaka skoro čitave originalne glumačke postave, serija The Walking Dead će svoj kraj doživiti sa 11 sezonom. Finalna sezona će biti produžena do brojke od 24 epizode, za razliku od dosadašnje prakse za sezone od po 16 epizoda. Prema trenutnim planovima ona bi trebala da počne na jesen sljedeće godine, kao i svaka sezona do sada, ali još uvijek nije poznato hoće li biti podijeljena u dva dijela po 12 epizoda ili će pratiti dosadašnji format od po 8 epizoda, što bi posljednju sezonu razvuklo do duboko u 2022. godini. Ipak, iako serija The Walking Dead završava, tu nije kraj ovog univerzuma, da ga tako nazovemo. Nakon njenog završetka ostaje nam Fear the Walking Dead čija šesta sezona počinje 11. oktobra ove godine. Također, ovog oktobra sa prikazivanjem počinje i njihova nova serija The Walking Dead: World Beyond. Osim toga, još od odlaska Ricka Grimesa iz serije TWD u planu su dva samostalna filma sa Andrewom Lincolnom u navedenoj glavnoj ulozi.


No, to nije sve, jer po završetku TWD neki likovi će nastaviti svoj put zajedno, tačnije Daryl i Carol (jedini likovi u trenutnoj kolekciji likova koji su tu od početka). AMC je najavio spinoff seriju koja će fokusirati na ova dva lika, a na njoj će raditi originalna ekipa s Angelom Kang na čelu kao kreatoricom. Šta je još ostalo? A da... u planu je još jedna serija. Tales from The Walking Dead bi trebala biti antologijska serija koja bi u svakoj epizodi trebala pratiti druge likove na drugim krajevima američkog kontinenta, što će kreatorima omogućiti da istraže priče i pravce TWD univerzuma koji su do sada ostali neotkriveni i neistraženi.

Kraj je novi početak, možemo zaključiti. Završetkom glavne serije AMC počinje sa jačim širenjem svog TWD univerzuma koje počinje već ovog oktobra. Uostalom, i taj kraj neće doći brzo jer do kraja serije The Walking Dead imamo još 31 epizodu, što su praktično dvije čitave sezone u njenom standardnom formatu.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com