Sega Genesis Mini: specijalno izdanje konzole za nostalgičare!


Samo nekoliko godina nakon što je AtGames Sega Genesis Flashback doživio mnoštvo negativnih reakcija fanovima je predstavljena nova konzola vrijedan njihove pažnje. Riječ je o Sega Genesis Mini sistemu koji će u hd kvaliteti osvježiti vaše sjećanje na minuli period gaminga. Dobro poznati Sega uređaji su u prošlosti imali veliki uticaj na razvoj gaminga u Japanu kao i u Europi, tržišta na koja proizvođač ima primarni fokus. Za 80 dolara ova konzola vam nudi 42 popularne video uz dva kontrolera koji su zadržali svoj originalni izgled.

Ovaj Sega uređaj je dizajniran kao i njegovi prethodnici koji su imali isti zadatak, a to je privući što veći broj nostalgičnih gamera. S toga Sega Genesis Mini kao i NES Classic, SNES Classic i PlayStation Classic, u potpunosti zadržava izgled samog sistema kao i kontrolera koji dolaze uz njega. Vrata od utora se mogu otvoriti al dalje od toga nemaju nikakvu funkciju, također klizač za glasnoću možete pomjerati ali ni on nema nikakvu funkciju, ali tu je prekidač za restart koji zapravo radi, odnosno ponovo uključuje sistem i vraća vas na glavni menu. Na prednjoj strani su sadržana dva USB porta za kontrolere. Stražnji dio je predviđen za HDMI priključak kao i mikro USB priključak za napajanje.


Za kompletiranje nostalgičnog doživljaja veliku ulogu igraju dva kontrolera koji dolaze uz konzolu. U potpunosti su zadržali originalni izgled, tako da dolaze sa kablom i tri funkcionalne tipke (A,B i C). Proizvođač je ovaj put uz kontrolore dostavio dosta duži kabal što i nije baš bio slučaj u prošlosti, ali to i dalje ne garantuje da će igrači zapravo sjediti na preporučenom rastojanju od tv-a :)

Sega Genesis Mini dolazi s 42 igre, u tom miksu naslova ovo su neki koji su predstavljeni: Castle of Illusion Starring Mickey Mouse, Castlevania: Bloodlines, Contra: Hard Corps, Dr. Robotnik's Mean Bean Machine, Gunstar Heroes, Mega Man: The Wily Wars ( kompilacija 16-bitnih verzija Mega Man, Mega Man II, and Mega Man III), Shining Force, Shinobi III, Sonic the Hedgehog 2, Streets of Rage 2 i Strider. Lista naslova se nastavlja s Alex Kidd in the Enchanted Castle, Altered Beast, Columns, Ecco the Dolphin, Golden Age, Kid Chameleon i Sonic the Hedgehog. Za ljubitelje Seginih nenadmašenih naslova tu su i Comix Zone, Dynamite Heady, Earthworm Jim, Super Fantasy Zone, Toejam and Earl, and Vectorman. Također tu je i nekoliko naslova za fanove borilačkih video igara: Eternal Champions, Street Fighter II': Special Championship Edition i Virtual Fighter 2. U ovom sistemu vidno izostaju sportske igre, nešto najbliže tome što možete nači je Road Rash 2. Uz ovaj sistem su uključene i dvije bonus igre koje izvorno nisu objavljene u Sega Genesis/Mega Drive, a to su Darius i Tetris. Ovu sjajnu retro konzolu možete za 80 dolara pronaći na amazonu, a sve dodatne informacije koje vas zanimaju dostupne su na oficijanoj web stranici

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com