Sea of Thieves uskoro dolazi kao kao tabletop igra


Foto: polygon.com

Sea of Thieves će uskoro preći iz digitalnog svijeta u onaj malo više fizički, tačnije u obliku tabletop igre koju će izbaciti Mongoose Publishing.


Na stranici izdavača jasno je opisano kako će igrači "biti u utrci s drugim piratima u potrazi za skrivenim blagom, borit će se protiv Skeleton Kapetana na tropskim otocima, itd. dok će se iz dubina pojavljivati Megalodoni i Krakeni u namjeri da osujete vaše planove. Pravila su osmišljena za brzo i dinamično igranje koje će biti prepuno akcije, rješavanja problema i, iznad svega, zabave!"


"Otvaranjem seta već u roku od nekoliko minuta bit ćete na putovanju osmišljenom da poduči pravilima i Gamemastera i nove pirate koji se prvi put susreću s igrom Sea of Thieves. Nakon što završite putovanje, svaki bi pirat trebao imati svoj brod na kojem će zaploviti dalje u želji da otkrije nove avanture."


Ovi opisi, u stvari, govore ono u čemu je i suština originalnog kompjuterskog naslova. To je sve i čini idealnom za prevođenje u tabletop igru. Digitalna verzija ovog RPG-a je već dostupna u PDF formatu i košta oko 38 dolara, ali za 76 dolara možete dobiti puno toga:


- Piratsku knjigu, tj. uvod u Sea of Thieves za početnike, sa svim što trebate znate o putovanjima i piratstvu.

- Priče o moru, tj. knjiga koja će Gamemasterima pomoći da vode i kreiraju putovanja, te kakva blaga i užasi očekuju pirate u moru.

- Knjiga putovanja, tj. kompletna kampanja za Sea of Thieves

- Mapa igre koja prikazuje svako ostrvo u igri

- Piratske knjige, tj. šest karata koje pokazuju šta vaš pirat nosi koliko je blizu da postane Piratska Legenda.

- Kocke, tačnije njih osamnaest

- Tokene, kartice za oružje i za potrage

- Lord Guardian Sails: izdanje sadrži i ekskluzivni download kod koji bi trebao otključati brod za budućeg piratskog kralja u video igri Sea of Thieves (samo što nije jasno da li je ovaj kod uljučen u pdf verziju ove igre)


Više o igri možete vidjeti sa slika ispod:


Foto: pcgamer.com

Foto: pcgamer.com


Foto: pcgamer.com

Foto: pcgamer.com

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com