Scenarij za Knights of the Old Republic skoro gotovKathleen Jones, producentica i predsjednica LucasFilma, ranije je potvrdila kako je u pripremi novi Star Wars film koji se zasniva na igrama. Za Knights of the Old Republic, iako najavljen odavno, nije bilo poznato da li će ekranizacija popularne igrice biti film ili serija. Međutim, prema novim izvorima, prenosi Buzzfeed, projekat će biti film, a za priču i scenarij zadužen je Laeta Kalogridis, autor scenarija za Alitu: Battle Angel.


Izvori tvrde da ovdje nije riječ samo o pripremi projekta, već i to da je scenarij skoro gotov. Radnja filma bi trebala biti postavljena skoro 4000 godina prije originalnih Star Wars filmova, a KotOR prikazuje vrijeme kada su Jediji bili brojna i snažna sila u galaksiji. KotOR je do sada imao samo dvije igre, jednu je razvio Bioware, a drugu Obsidian, te su do dan danas dvije najomiljenije Star Wars igre.


Kada bi Knights of the Old Republic mogli biti snimljeni još uvijek je nepoznanica. Disney je nedavno izbacio dugogodišnji plan svojih filmova i na njemu je jasno naznačeno da će, po završetku Skywalker sage, sljedeći Star Wars film stići tek 2022. godine, te će ta trilogija izlaziti svako dvije godine.


Disney je Kalogridisa unajmio u proljeće prošle godine i još uvijek nije poznato ko će biti zadužen za režiju filma. Disney je također, najavio kako će showrunneri serije Game of Thrones, David Banioff i D.B. Weiss, pripremiti vlastitu trilogiju, a prije njih zasebna je trilogija dodijeljena i Rianu Johnsonu. Prema tome, postoji šansa da bilo ko od navedenih režisera bude na projektu ekranizacije KotOR-a, ali isto tako, je moguće da se Disney odluči i za nekog drugog.


Jedno je sigurno, Disney ima velikih planova za franšizu, te je samo pitanje kada će i kako izvesti sve što je do sada najavljeno.


#StarWars #Knightsoftheoldrepublic #Disney #Gameofthrones #DBWeiss #davidbanioff #rianjohnson #lucasfilm

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com