Scenarij za film Just Cause napisao kreator Johna Wicka


Foto: facebook.com/JustCause/

Treći dio serijala o Johnu Wicku s podnaslovom Parabellum razbija kino kase, a u međuvremenu je i najavljeno da planiraju snimati i četvrti dio ove jako uspješne akcijske franšize. S druge strane, već nekoliko godina je u pripremi i drugo filmsko ostvarenje koje bi trebalo parirati suludoj akciji Johna Wicka. Riječ je o ekranizaciji popularne igrice Just Cause.


Najnovije informacije tvrde kako je scenarij za Just Cause napisao upravo scenarist John Wicka, tj. Derek Kolstad. Upravo zbog toga najmanje što od tog filma možemo očekivati je nivo akcije kao u već spomenutoj franšizi.


Just Cause je igra koja prati agenta Rico Rodrigueza u borbi protiv zločinačke organizacije Black Hand. Svi koji su barem jednom igrali Just Cause znaju koliko će zahtjevno biti prenijeti na ekran sve silne Ricove ludorije i eksplozije.


Kada je film bio najavljen, još prije dvije godine, govorilo se da bi glavnu ulogu mogao igrati Jason Momoa. Još uvijek nije poznato hoće li Momoa i dalje glumiti Rodrigueza. Za fanove igrice, vjerovatno će ovaj izbor glumca pronaći čudnim, jer Momoa nije ni počemu sličan Ricu (u mojim mislima to bi bio tip glumca kao Pedro Pascal). No, Momoa bi možda bio savršen izbor za ulogu jer akcijske scene može izvesti besprijekorno, a pri tome posjeduje karizmu i smisao za humor bez kojeg mislim da film neće proći.


Pomno ćemo osluškivati kako bi možda saznali više detalja o filmu Just Cause, ali za sada su za javnost poznata samo dva, plus činjenica da kompanija Constantin Films posjeduje prava na film. Ipak recept za uspjeh vjerovatno već imaju u rukama: Jason Momoa + John Wick kreator = blistava adrenalinom nabijena akcija.


#justcause #johnwick #jasonmomoa #constantinfilms #ricorodriguez #derekkolstad

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com