Samuel L. Jackson i Chris Rock u ulogama oca i sina u novoj Slagalici straveNovi nastavak Slagalice strave se razvija punom parom. Film je ranije najavljen u maju kada je počeo s produkcijom s režiserom Darrenom Lynn Bousmanom koji je radio na drugom, trećem i četvrtom dijelu iz serijala. Scenarij potpisuju Pete Goldfinger i Josh Stolberg (Jigsaw) a koji je nastao na osnovu priče koju je Chris Rock iznio opisujući je kao svježim pogledom na ovu horor franšizu. Chris Rock će osim toga preuzeti ulogu producenta kao i glavnu ulogu, a ranije ove sedmice pridružili su mu se Samuel L. Jackson, Max Minghella i Marisol Nichols.


O filmu još uvijek nema puno informacija osim da je opisan da će imati potpuno iskustvo Slagalice strave s popularnim smrtonosnim zamkama i karakterističnom misterioznom pričom koje svi fanovi očekuju. No, povezanost s prethodnim filmovima još uvijek nije jasno definisana niti hoće li je uopšte biti.


Lionsgate je zvanično potvrdio da je snimanje filma u toku s već navedenim glumcima. Rock bi trebao igrati ulogu policijskog detektiva koji istražuje niz groznih zločina, dok bi Jackson trebao igrati njegovog oca. Minghella bi bio u ulozi Rockovog partnera, a Nichols će igrati njihovog šefa.


Što se tiče ranijih filmova iz franšize kritičari nisu bili previše oduševljeni filmom Jigsaw. Ipak, film je sa svojih 10 miliona budžeta, u kinima bio pravi hit zaradivši barem deset puta toliko. Slagalica strave je kao serijal posljednjih godina poprilično opala u kvaliteti postavši na kraju ništa drugo do festivalom krvi i smrti, no Chris Rock je oko sebe okupio talentovanu ekipu koja može donijeti određene svježine u serijal koji je polagano počeo umirati.


Još uvijek bez zvaničnog naslova, Slagalica strave je još jedan u nizu horor filmova koji pokušavaju reanimirati dugogodišnje serijale koji su vidjeli bolje dane. U pripremi je nastavak filma Candyman koji će producirati Jordan Peele najavljen za 2020. godinu. Reboot Hellraisera će pisati David S. Goyer. David Gordon Green i Danny McBride su prošle godine uspješno oživili Michaela Myersa za još jedan ubilački pohod za Halloween. Trend komičara koji se odlučuju za rad na hororima se nastavlja, a da li će i Rockov pokušaj biti uspješan na nama je da se strpimo.


Film je najavljen za 2020. godinu, šesnaest godina nakon što je originalni film režisera Jamesa Wana pokrenuo franšizu.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com