Riot za deseti rođendan najavio vlastiti League of Legends univerzum igara!Prošlo je 10 godina, a mi još uvijek nismo izašli iz bronze. League of Legends ove godine slavi jubilej, a najbolji način za proslavu prve dekade jeste donošenje novog sadržaja. Gomilu novog sadržaja. Protekle noći kompanija Riot je održala live stream tokom kojeg su promovirali nove projekte koje igrači i fanovi mogu očekivati u skorije vrijeme.


Aktivni igrači znaju da League of Legends već neko vrijeme ima i ekspanziju Teamfight Tactics. Prije nekih mjesec dana mnogi su mogli primijetiti i kako je uveden i poseban pokretač igre, što je bila i svojevrsna najava da možemo očekivati još neke naslove osim Lol-a. I to kakve naslove. Riot pravi svoj autentični League of Legends Univerzum. Osim modifikacija na samoj originalnoj igri, dobit ćemo još nekoliko, možemo reći, spinoff igara. U njihovim najavama je bilo svega i svačega, a kako se ne bi pogubili u svemu tome, E-volucija vam donosi pregled svih projekata koje su iz Riota najavili.


- Modifikacija mape i novi heroj


Oni igrači koji se takmiče u Riftu od samih početaka znaju kroz kakve je sve promjene prolazila mapa. S promjenom koja će nastupiti 21. novembra, zmajevi koji se pojavljuju na južnoj strani mape dobit će nešto izmjenjeniji efekat. Zmajevi sada neće samo donositi poboljšanja igračima nakon što ih ubiju, nego će i direktno uticati na teren dok su živi. Ocean Drake će tako uticati na floru u bližoj okolini, Cloud Drake će izbacivati nalete vjetra koji će igračima davati ubrzanje, Fire Drake će spaljivati svu travu i zidove oko sebe itd. Osim toga, top i bottom staze će dobiti mala proširenja koja će omogućiti nova taktiziranja u borbi protiv gankova i slično, ali i sama šuma će dobiti nova grmlja u kojima ćete se moći skrivati.


S druge strane, s novim herojem dobit ćemo i novu vrstu istog - marskman support. Iako je još prije par mjeseci bilo govora o ovom heroju, Riot ga je tek sinoć zvanično najavio. O Senni, kako je ime heroja, trenutno nema puno informacija, ali ima odličan trailer koji uključuje Tresha i Luciana, koji nam daje naznake da je ona Lucianova žena. Senna u LoL stiže 11. novembra.- Mobilne verzije LoL-a i TFT-a


Vijest o ovom projektu nije nova, jer su još prošli mjesec izvođena testiranja mobilne verzije LoL-a u Kini. Ipak, novost je što smo svi mogli vidjeti kako će to izgledati. Mnoge fanove će obradovati činjenica da i Teamfight Tactics, također, stiže na mobitele. LoL za mobitele se naizgled neće puno razlikovati. Grafika je nešto slabija (što je savim razumno), a mečevi će biti kraći i trajat će maksimalno između 15 i 20 minuta. Miješanje s računarskom verzijom neće biti moguće, a samim tim niti sa vašim profilom.
- League of Legends borbena igra


Ovaj potez je, onim upućenijim, bio sasvim očekivan jer je Riot još prije par godine angažovao studio koji su osnovali braća Tom i Tony Cannon. Tom Cannon je čak početkom ove godine i otvoreno rekao da radi s Riotom na novoj borbenoj igri, ali tek smo proteklu noć dobili i zvaničnu potvrdu iz kompanije.Međutim, o samoj igri, trenutno nazvana samo Project L, nema nikakvih informacija osim činjenice da će biti "mračna" te da je ne trebamo očekivati u skorije vrijeme. Kratki snimci koji su prikazani pokazali su Ahri i Dariusa kako se bore u pustinji što nije baš pravi pokazatelj onoga što možemo očekivati.


- Riot pravi i taktički šuter


Od svih vijesti ova je došla sasvim neočekivano. Od kompanije poznate po svojoj MOBA orijentaciji, te najavljenim kartaškim i RPG izletima, FPS igra je blago iznenađenje. Trenutno pod kodnim imenom Project A igra se doima kao svojevrsnim klonom Overwatcha i Apexa. Izvršna producentica igre, Anna Donlon u najavi je izjavila kako će Project A od samog starta rješavati probleme fps-a (frejmova po sekundi), te će posjedovati anticheat sistem.Project A će, također, biti jedna od rijetkih igara koje neće biti smještene u League of Legends univerzum. Iz videa možemo zaključiti kako će posjedovati klase heroja (kao Apex npr.), te da će se dešavati u svojevrsnoj bliskoj budućnosti s raznim futurističkim puškama i vještinama. Video nam pokazuje okvirno kako će igra izgledati, pošto grafički detalji još uvijek nisu dovedeni do maksimuma. Niti ova igra nije dobila zvanični datum izlaska, ali joj se možemo veseliti.


- LoL menadžerska simulacija


Iz Riota su vjerovatno rekli "a zašto ne?". Baš kao što ste ranijih godina u Football Manageru mogli voditi timove, sređivati ugovore i plate, sve će te isto moći raditi i u ovoj igri, ali s League of Legends esport timovima.


Igrači koji će u igri biti na raspolaganju bit će kreirani po uzoru na stvarne profesionalne LoL igrače počevši od onih koji sudjeluju u Pro Pro League. Igra je najavljena za 2020. godinu iako bez preciznog datuma.


- I kartaška igra


Svijet kartaških igara ne samo da je prenapučen naslovima, nego je i izrazito uspješan. Legends of Runeterra je, također, smještena u LoL univerzum. Riot s ovim naslovom želi postići veću dostupnost od Hearthstonea, te na samom startu odbacuju mikrotransakcije. Doduše, u igri još uvijek ostaje upotreba stvarnog novca koji možete iskoristiti da kupite karte, ali iste možete kupovati i sa zarađenim novcem u samoj igri. Legends of Runeterra zvuči i djeluje zanimljivo, a Riot s njom cilja da zagospodari tržištem kartaških igara.- LoL RPG


Riot o ovom naslovu definitivno nije puno govorio, zbog čega ste veoma lako mogli i propustiti najavu istog. Project F je, prema njihovim riječima, "projekat koji vam daje mogućnost istraživanja i putovanja svijetom Runeterre s vašim prijteljima." MOBA igre svoje korijene imaju u RPG naslovima (Dota?), zbog čega ovaj projekat ima smisla.


- I to nije sve


Riot je otkrio i prvi kratki trailer za njihovu animiranu seriju pod nazivom Arcane koja će, pogađate, biti smještena u LoL univerzum. Serija bi trebala da nas upozna s pozadinskim pričama nekih najpoznatijih heroja iz igre kao što je Jinx. Bit će smještena u utopijski grad Piltover, te u Zaun koji se nalazi u podzemlju.


Kratki trailer ne otkriva puno toga, ali nam pokazuje da će serija izgledati fenomenalno. Animacija je vrhunska, što naravno za Riot nije nešto novo; u protekloj deceniji mogli smo uživati u blistavim trailerima za heroja. Osim toga, cijela ova serija se razvija unutar Riota, a ne u nekom animacijskom studiju, što je odlična stvar. Jedva čekamo izlazak Arcanea, što je problem jer datum izlaska nije najavljen.Sada je, definitivno, kraj ovim najavama. Pet novih igara, dvije mobilne verzije, animirani film, novi heroj i modifikovana mapa u LoL-u - Riot je bez sumnje glavna vijest ove sedmice (barem dok CoD MW ne izađe). Ako se ispostavi da svaki od ovih naslova bude kvalitetno izveden, Riotu se smiješi uspješna druga decenija.


P.S. Još jedna stvar: ako se od 18. do 28. oktobra svaki dan ulogujete u LoL i odigrate barem jedan meč, dobit ćete nagradu. Koju nagradu Riot nije rekao, ali mi se nadamo da je neki cool skin.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com