Richard Linklater podiže skalu - sljedeći film će snimati 20 godina!Richard Linklater se ponovo baca na snimanje filma za koji će mu trebati dugo vremena da privede kraju. Nakon Boyhooda, za Oscar nominovanog ostvarenja koje je snimao dvanaest godina, Linklater je odlučio da podigne skalu. Merrily We Roll Along, kako će se film zvati, bit će sniman u periodu od dvadeset godina, plus bit će mjuzikl. Režiseru su se već sada pridružili Ben Platt i Beanie Feldstein kao glumci koji će ga pratiti u tom poduhvatu.


Linklaterova karijera do sada broji preko dvadesetak naslova od kojih su mnogi već sada stekli svoje kultne statuse. Počevši od Dazed and Confused pa preko Before trilogije, School of Rock, A Scanner Darkly do Boyhood, Linklater je uvijek razvijao svoju filmsku poetiku i filozofiju.


Merrily We Roll Along je adaptacija mjuzikla koji je 2013. napisao Stephen Sondheim, koji je pak adaptacija predstave koju su 1934. godine napisali George S. Kaufman i Moss Hart. Priča prati Broadwayskog kompozitora Franklina Sheparda (Platt) koji napušta karijeru na Broadweyu kako bi otišao u Hollywood i snimao filmove. Linklater film namjerava snimati obrnutim hronoškim redoslijedom, tako da priča i film završe s likovima u njihovim dvadesetim godina, na početku njihovih pozorišnih karijera.


Ako Linklater ispoštuje period od dvadeset godina, u vrijeme izlaska filma on će imati oko 80 godina. Merrily We Roll Along će tako biti savršen način da se zaokruži jedna velika i uspješna režiserska karijera. Ako uspije privesti projekat kraju Linklateru se bez sumnje smiješi i Oscar za životno djelo.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com