Red Bull Player One: pokažite svoje umijeće igranja League of Legends na prvom bh. turniru!Veliki ste fan igre League of Legends? Već godinama igrate i vladate u bilo kojoj diviziji da se nađete? Rado biste se okušali u esport gaming sceni, ali nemate ekipu? Ili ste možda bolji solo? Prvi bosanskohercegovački turnir u LoL-u Red Bull Player One je onda odgovor za vas. Red Bull, uz podršku Kuvo TV tima, prvi put u BiH pokreće veliko takmičenje za rekreativne igrače igre League of Legends (LoL), koje bi najuspješnijem od vas moglo širom otvoriti vrata profesionalnog esporta.


MOBA igre su skoro dvije decenije prisutne u svijetu igara, a League of Legends je dijelom tog svijet već čitavu jednu deceniju. I dok je u mnogim državama esport dovoljno razvijen u BiH ova sve veća sportska disciplina počinje da pravi prve korake. Snovi o igranju na jednom velikom turniru ili mogućnost sklapanje sopstvene ekipe su sada samo nekoliko klikova i mečeva daleko.


Player One je takmičenje u organizaciji Red Bull-a, najvećeg svjetskog proizvođača energetskih pića,jednog od planetarno najcjenjenijih brendova, ali i jednog od najvažnijih partnera esport i gaming zajednica. Zvanični monitor partner takmičenja je AOC Gaming, brend monitora koji će se postarati daigrači imaju savršeno glatke uslove igranja, a da su posjetioci kvalitetno nagrađeni. Prvo Red Bull PlayerOne izdanje u BiH biće realizovano uz ekspertsku podršku Kuvo TV tima, koji će regionalnoj javnostiuskoro predstaviti još jedan originalan gaming, esport i medijski projekat.


Red Bull Player One turnir će se u svom čitavom trajanju igrati 1-na-1 na midlejnu, na mapi Summoner’s Rift. Čitav turnir će biti odigran na EUNE serveru. Turnir će imati osam kvalifikacionih rundi, tokom četiri sedmice. Dani za igranje su srijeda i subota. Svaki igrač može igrati u maksimalno četiri kvalifikacione runde. Tokom mečeva kvalifikacionih rundi, igra se na jednu pobjedu, a protivnici će biti nasumično određeni. Svaka kvalifikaciona runda može imati maksimalno 128 takmičara, a prednost će imati takmičari koji se ranije prijave.


Ovaj turnir je najbolja stvar koja se mogla desiti za bh. gaming scenu. Najbolji igrači ne samo da će imati priliku da se pokažu i dokažu drugima, nego će biti nadgledani od strane esport skauta, te će se onim najboljima tako otvoriti vrata za eventualne pozive u timove, a kasnije i na velika takmičenja.


Učesnici će, osim toga, imati mogućnost i da se domognu vrijedne nagrade – titule državnog Red Bull Player One šampiona koji će im osigurati direktni plasman na svjetsko finale u Brazilu. Naime, Bosna i Hercegovina je od ove godine jedna od 17 država u Red Bull Player One mreži, te će najveći neotkriveni LoL talenat iz naših krajeva odmjeriti snage sa izazivačima iz svih krajeva planete, i to na jednoj od najatraktivnijih lokacija – u multimilionskoj metropoli Sao Paolu.Prijave su otvorene tokom čitavog trajanja online takmičenja, tako da nemojte puno razmišljati već odmah skrollajte dalje i pogledajte neka od osnovnih pravila turnira. Prvo i osnovno pravilo jeste da morate biti stariji od 16 godina (i da niste profesionalac u LoL-u), kao i to da ste državljani BiH duže od šest mjeseci.


Svoje prijave morate podnijeti na stranici koju možete pronaći na linku.

Pobjednik svake kvalifikacione runde će obezbjediti učešće na završnom LAN turniru koji će biti održan 02.11.2019. u Banja Luci. Mečevi na LAN finalu će biti igrani u formatu na pobjedu u 3 meča, i finalom od maksimalno 5 mečeva (do 3 pobjede).


Ipak, to nije sve, ako se odlučite prijaviti morat ćete obratiti pažnju na nekoliko osnovnih pravila kako bi igra i za vas i protivnika i organizatora tekla lagano i bez problema. Cjelokupni pravilnik o ponašanju, načinu igranja i organizaciji možete pročitati ovdje. Trollerima strogo zabranjen ulaz!


Riot je 25. 09. izbacio patch 9.19 na kojem će se igrati i takmičenje u Brazilu, Pogledajte jesu li i vaši heroji doživjeli izmjene, uvježbajte svog glavnog heroja i pođite na pohod na titulu najboljeg midlajnera u BiH. Ali pazite, svaki igrač će imati pravo na tri bana prije meča, tako da probajte zaboraviti na Katarinu, Yasua ili Zeda. Iznenadite sa taktikom i osvojite pažnju i nas koji ćemo vas pratiti.


Za više informacija pogledajte stranicu eventa na facebooku.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com