Režiser filma 47 Meters Down dobio priliku da radi na novom Resident Evil filmu



Novi Resident Evil film je navodno u fazi razvoja, a režirat će ga Johannes Roberts poznatiji po filmovima 47 Meters Down i The Strangers: Prey at Night. Ovo bi ujedno trebao biti prvi film na kojem neće raditi Paul W.S. Anderson koji je režirao četiri od šest filmova u serijalu koji je išao od 2002. do 2017. godine.


Iako su navedeni filmovi dobijali pomiješane i većinom negativne kritike, svaki je film bio poprilično uspješan u kinima, zaradivši tako preko milijardu dolara sveukupno. Sada kada je Anderson fokusiran na novi film Monster Hunter, koji će također biti baziran na istoimenoj RPG igri, novi pristup Resident Evilu je sasvim dobrodošao.


Više informacija o ovom projektu Roberts je otkrio u jedno intervjuu. Ranije je bilo govora kako će reboot Resident Evila doći u obliku serije, ali je on to demantovao.


"Trenutno smo u fazi aktivnog razvoja. Studiju sam predložio ideju i zaista im se svidjela. Prema tome, pripremamo se za toga čak i ovog momenta dok govorim. Bit će super zastrašujući. Super, super zastrašujući. Vraćamo se korijenima igre. Mislim da mi u ovom trenutku nije dozvoljeno da kažem više od toga. Osim da će biti jako zabavno raditi."


Dosadašnje Resident Evil filmove će svi pamtiti po suludoj akciji i Milli Jovovich koji su, kako je vrijeme prolazilo, bivali sve luđi i luđi. Ipak, serijal je 1996. godine započeo kao horor preživljavanja ekskluzivno za Play Station konzolu, da bi u godinama koje slijede postao pravim gaming klasikom.


Robertova izjava da se vraćaju korijenima igre može nagovijestiti da će novi film, umjesto na akciju, fokus staviti na taktiku, napetost i gradnju priče. Ako Roberts može i uspije rekreirati upravo tu jezivu i sablasnu zombi atmosferu kojom su se odlikovale video igre onda će fanovi Resident Evila po prvi put imati priliku da zaista uživaju u filmu.


Treba dodati, međutim, da Roberts kao režiser horora jeste imao određenog ekonomskog uspjeha, ali da u konačnici nijedan njegov dosadašnji film nije imao velike hvalospjeve. Tako da, ako bude imao kvalitetne autore iza sebe i dobre savjetnike film bi mogao ispasti odlično. U svakom drugom slučaju lično nemamo velika očekivanja od ovog filma.


Iako je film trenutno u fazi razvoja još uvijek nema zvaničnih informacija o glumačkoj postavi, startu snimanja i očekivanom datumu izlaska. Pratite portal E-volucija i bit ćete obavješteni na vrijeme.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com