Prvo izdanje e-sport Liga prvaka !


Foto: ea.com

Znamo da je sutra veliki dan za sve ljubitelje nogometa, kada ćemo s nestrpljenjem gledati ko će postati šampion Evrope: Tottenham ili Liverpool. Međutim, i za sve ljubitelje e-sporta i igre FIFA dan prije nego što se odigra veliko nogometno finale također je veliki dan jer će se prvi put održati i e-sport finale Lige prvaka u FIFA-i 19, prve službene Lige prvaka čiji će nagradni fond iznositi oko 250.000 eura, a pobjednik će ujedno dobiti i VIP ulaznice za utakmicu Lige prvaka u subotu između Tottenham-a i Liverpool-a.


Foto: foxsportsasia.com


Ovo e-sport takmičenje dobilo je i veoma jednostavan naziv koji glasi eChampions League. 64 igrača su se takmičili za završni turnir, od koji je ostalo samo 8. Pobjednik će podići trofej prije početka finala Lige prvaka u subotu!


Završnica e-sport Lige prvaka igrat će se samo na PS4 konzoli što do sada nije bio slučaj na ostalim turnirima u FIFA-i 19. Završnica turnira moći će se besplatno pratiti na EA Sports YouTube i Twitch.tv kanalima u petak, 31. maja.


Pobjedniku će pripasti oko 90.000 eura te VIP ulaznice za pravo finale.


8 najboljih igrača prve sezone esport Lige prvaka:


AlanAvi (SAD) coL Joksan (SAD) NYC_Chris (SAD) TG Zezinho (Brazil) Rafsou (Francuska) Marcuzo (Danska) xLevVinken (Nizozemska) DrNightWatch (Bugarska)


Saradnja između UEFA-e i EA Sports-a jedan je od posljednjih koraka integracije takmičenja u FIFA-i u postojeće fudbalske strukture. Sve je počelo s nogometnim ligama širom svijeta, a vjerojatno će završiti tako da će i Svjetsko fudbalsko prvenstvo pratiti veliki FIFA turnir za najbolje igrače širom svijeta. UEFA je već raspisala konkurs za organizaciju e-sport takmičenja za Euro iduće godine, što bi trebalo predstavljati očigledno nastavljanje suradnje. #esport #FIFA19 #UEFA #EASports #EAGames #youtube #twitch #UEFAChampionsLeague #eChampionsLeague


   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com