Počinje PUBG svjetsko prvenstvo!Danas počinje svjetsko prvenstvo u Playerunknown's Battleground video igri (ili PUBG Global Championship). Turnir koji se održava u Kaliforniji startat će danas u OGN Super Areni u Los Angelesu, dok će se veliko finale održati u Oakland Areni. Timovi koji stižu iz svih krajeva svijeta borit će se za nagradni fond od dva miliona dolara.


Na turniru će biti ukopno 32 ekipe koje su se prethodno takmičile na PUBG Classics te PUBG Nations Cupovima. Premo podacima organizatora na turniru će biti ekipe iz doslovno svih krajeva svijeta uključujući Srednji Istok, Afriku, Jugoistočnu Aziju, Koreju, Okeaniju, uz timove iz Evrope i dvaju Amerika.


Zbog količine timova, turnir ima tri faze ili etape: prva je grupna faza, pa zatim polufinale i veliko finale. Tokom grupne faze sa turnira će biti eliminisano pola timova, tačnije njih 16, i ova faza će trajati prva dva dana. Trećeg dana će biti Eliminacijska grupa u kojoj će se takmičiti eliminisani timovi, nakon čega će njih osam nastaviti svoj put ka polufinalu.


Polufinale će igrati 24 ekipe, a ono će se održati tako što će biti podijeljeni u tri grupe po osam ekipa koje će se sukobiti sljedeća tri dana. Nakon te faze, turnir će napustiti još osam ekipa, a najboljih šesnaest ide dalje u Veliko finale.


Veliko finale će trajati dva dana, a tokom tog perioda ekipe će odigrati 12 rundi. Najbolja ekipa iz tih 12 rundi će ponijeti titulu prvaka PUBG Global Championshipa.


PUBG će, također, tokom trajanja turnira u igri imati specijalne iteme koje će svi ostali igrači na svijetu moći kupovati. Sav prihod od prodanih itema će se koristiti za ovaj turnir. 25% od prihoda će se nadodati na glavni iznos od dva miliona dolara, dok će 25% biti podijeljeno među timova kroz Pick'Em Challenge Event.


Za sve one koji žele gledati prvenstvo, a ne znaju kako, to će biti moguće preko njihove oficijelne stranice www.pubgesports.com. Osim toga, na stranici ćete moći pratiti i sve vijesti i zanimljivosti vezane za ovaj turnir.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com