Otomo Katsuhiro najavio novi Akira anime, ali i druge projektePosljednjih je dana u Los Angelesu održavan Anime Expo. U tom šarolikom okruženju jedna od centralnih figura bio je Otomo Katsuhiro. Za one koji ne znaju, Otomo je autor mangi, režiser i scenarista poznat po anime filmovima kao što su Akira i Steamboy. Upravo je prvi od ova dva filma bio jedna od najavljenih vijesti. Naime, Otomo je najavio kako će raditi na filmu "Orbital Era", te nakon toga na novoj Akira anime seriji, koja bi trebala izaći nekada u vrijeme kada i live-action verzija bazirana na njegovom radu.


Orbital Era će producirati kompanija Sunrise Inc. koja je ogranak Bandai Namcoa. Što se tiče ovog filma Otomo će biti zadužen za pisanje, dizajn i režiju. Priča filma Orbital Era će se odvijati u svemirskoj koloniji koja je u fazi građenja i pratit će živote mladih dječaka koji su preživjeli u ovom neobičnom okruženju i društvu dok ih sudbina nosi na razne strane.


"Stvarnost koja se nalazi u ljudskoj budućnosti bit će prikazana kroz njihovu perspaktivu.", rekao je Otomo.Akira je svojevremeno prvo započela kao manga izvorno izbacivana u magazinu Weekly Young Magazine od 1982. godine do 1990. godine. Popularnost ovog stripa je drastično povećana nakon njegove ekranizacije iz 1988. godine, a kasnije je, također, kreirana i video igra. 2002. godine manga Akira je osvojila i nagradu Eisner, jednu od najprestižnijih nagrada u strip industriji, te je inspirirala mnoge kreatore širom svijeta.


Sunrise kompanija će, osim toga, biti jedan od koproducenata nove verzije filma Akira. Pored toga, izdavač mangi Kodansha će se udružiti s Otomom kako bi zajedno kreirali kompilaciju autorovih djela pod nazivom Otomo: The Complete Works.


Otomo će osobno urediti i organizovati ovu kompilaciju. Cilj ovog projekta je objaviti svježu zbirku radova kroz koju fanovi mogu pratiti putanju Otominih ideja i kreacija od početka njegove karijere. Sve njegove izjave i radovi bit će prikazani u hronološkom redoslijedu, a datirat će još od 1971. godine. Kompilacija će biti objavljena u dvije verzije - japanskoj i internacionalnoj.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com