OG je osvojio The International 2019 !

Nakon što su prošle godine osvojili The International 2018, OG je i ove godine ponovio isti uspjeh te su postali jedina ekipa do sada koja je 2 puta osvojila najveći Dota 2 turnir - The International.


Na samom početku turnira niko nije očekivao da će OG napraviti ponovo veliki rezultat, a kao najveći favorit za osvajanje The Internationala je bila ekipa PSG.LGD. Međutim, OG ekipa svojom izvanrednom igrom i timskim radom je sve iznenadila i oduševila što je rezultiralo prvim mjestom u grupi B sa najviše osvojenih bodova (14b), čak više i od PSG.LGD (13b) koji su također bili prvoplasirani u grupi A.


Izvor: liquipedia.net


Svoj put ka finalu, OG ekipa nastavila je u Upper Bracket-u, ne izgubivši niti jedan gejm i eliminisajući najvećeg favorita u drugoj fazi Upper Bracket-a ekipu PSG.LGD, poslavši ih u Lower Bracket, gdje je PSG.LGD ponovo imao šansu da dođe do finala ako pobjedi u ovom Lower Bracket polufinalu, ali tu im je na put stala ekipa Team Liquid-a.


Izvor: liquipedia.net


U finalu, OG se sastao sa Team Liquid-om, ekipom koja je u grupi A završila na 7. mjestu osvojivši samo 6 bodova, međutim Liquid je nakon grupne faze nastavio takmičenje u Lower Bracket-u, igrajući dobro i ne izgubivši niti jedan gejm sve do polufinala gdje su igrali protiv PSG.LGD i izgubili prvi gejm, ali su u konačnici pobjedili rezultatom 2:1 i došli do finala.


Izvor: twitter.com/ogesports


Team Liquid, predvođen jednim od najboljih core igrača Miracle-om i iskusnim kapitenom ekipe KuroKy-em, je izgledao blijedo pored veoma dobre i uštimane ekipe OG, koji su ih naprosto uništili u finalu, gdje su nakon prvog najneizvjesnijeg gejma, u kojem je Team Liquid odnio pobjedu, u sljedeća tri gejma potopili Team Liquid te je konačni rezultat iznosio 3:1 za OG. Ekipa OG je naprosto briljirala i pokazala vrhunsko umijeće i umjetnost igranja Dote.


OG je za osvajanje turnira dobio oko 15.000.000 dolara, na drugom mjestu Team Liquid koji su dobili oko 4.000.000 dolara i na trećem mjestu ekipa PSG.LGD koji su dobili oko 3.000.000 dolara.


Izvor: liquipedia.net

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com