Od kreatora serije Mr. Robot stiže nova Battlestar Galactica serija!Popularna serija Battlestar Galactica dobija još jedan reboot, ovog put na nadolazećem streaming servisu koji pokreće NBCUniversal.


Iz kompanije su u utorak govorili o planovima za njihov servis, a jedna od najvećih objava bila je upravo vijest o ponovnom pokretanju spomenute svemirske opere koju će raditi kreator serija Homecoming i Mr. Robot, Sam Esmail.


Esmail će preko njegove Esmail Corp. kompanije biti i izvršni producent zajedno sa Chadom Hamiltonom. Osim toga, o samoj seriji nije izneseno puno detalja sem činjenice da će biti objavljena na servisu nazvanom Peacock. Servis će s radom startati u aprilu 2020. godine, a cijena istog tek treba da bude objavljena.


Battlestar Galactica je serija koja je svojevremeno nastala 1978. godine čiji je kreator bio Glen A. Larson. Ona je pratila posadu na brodu pod imenom Galactica, skupinu preživjeli ljudi nakon rata s rasom robota Cylonsa, rata koji je čovječanstvo doveo do ivice izumiranja. Serija je bila oživljena 2004. godine od strane Ronalda D. Moore, autora i producenta Star Trek serija. Battlestar Galactica je tih godina uživala veliku popularnost postigavši ogroman kultni status koji su pratile mnoge nagrade i hvalospjevi.


Nakon što je serija završila poslije četiri sezone, uslijedili su drugi projekti kao što je prequel serija Caprica iz 2010. godine u kojoj prikazuju kako su neugodni Cylonci nastali, te web-serijal Blood & Chrome iz 2013. godine.


Zbog statusa kakav Battlestar Galactica uživa u svijetu popularne kulture, od fanova možemo očekivati brojne i pozitivne i negativne reakcije. Ukoliko Sam Esmail uspije održati nivo kreativnosti kakav je do sada imao, mislim da možemo biti optimistični što se tiče same serije.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com