Objavljen datum izlaska Matrixa 4: isti dan izlazi još jedan film sa Keanu Reevesom u glavnoj ulozi



Prije nekoliko mjeseci najavljen je rad na novom Matrix filmu. Vijest koja je bila veliko iznenađenje za sve filmofile još je veći efekat imala s informacijom da će film režirati Lana Wachowski, jedna od originalnih kreatorica. Lani su se pridružili dugogodišnji suradnici, pisci i scenaristi David Mitchell i Aleksandar Hemon. Od tada, pa sve do danas, sastavljan je ostatak filmske ekipe, najviše ona što će biti ispred kamera.


Već u startu je najavljeno kako će Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss reprizirati svoje uloge, a njima su se u međuvremenu pridružili Jonathan Groff, Yahya Abdul-Mateen II, Jada Pinkett Smith, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick, te Toby Onwumere. Sada produkcija filma može početi. Warner Bros. je proteklog dana objavio i zvanični datum izlaska filma: 21. maj 2021. godine. Ovo ne bi bila čudna vijest da tog dana ne izlazi još jedan film sa Keanu Reevesom u glavnoj ulozi. Naime, četvrti dio John Wick serijala zakazan je za isti dan.


Keanu Reeves renesansa će samim tim vikendom obilježiti vrhunac. Iako već u godinama kada glumci prelaze u nešto ozbiljnije glumačke vode, Keanu Reeves je praktično ikona akcijskih filmova posljednjih godina. No, sa dolaskom četvrtih dijelova Matrixa i John Wicka, možemo reći, Reeves će biti centralna ličnost 2021. godine. Tome treba dodati da je u pripremi i Bill & Ted 3, te da bi vjerovatno trebao izaći sljedeće godine.


Ova, blago rečeno, bizarna situacija je već tema mnogih razgovora na internetu. Doduše, najavljeni datum je još jako daleko, te su promjene i pomjeranja moguća. Ovo je udarni termin za otvaranje ljetne sezone i oba studija će htjeti što bolju zaradu u kinima. Opet, s druge strane, snimanje bilo kojeg od ova filma trebalo bi trajati više mjeseci, zbog čega se nameće pitanje hoće li Keanu Reeves stići na obje strane na vrijeme. Postoji mogućnost da je Chad Stahelski već snimio četvrti dio svog serijala, ili da je veći dio istog već odrađen. Više informacija o oba ova filma imat ćemo tokom sljedeće godine.


Bilo bi jako zanimljivo vidjeti fanove na ulazima u kina dok se dvoume koji Reevesov film da prvi pogledaju. Mi biramo Matrix, a vi?

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com