Novi Yu-Gi-Oh! anime stiže sljedeće godineNovi Yu-Gi-Oh! anime je najavljen za sljedeću godinu koji će obilježiti dvadeset godina od nastanka ove popularne serije.


Ovo se, naravno, odnosi na seriju Yu-Gi-Oh! Duel Monsters koja je izašla 2000. godine, te koja je kasnije postala popularna širom svijeta jednostavno kao Yu-Gi-Oh!. Međutim, mnogi možda ne znaju, ali ova je serija originalno krenula dvije godine prije, tačnije 1998. godine koju je izbacio razvojni studio Toei, ali ona nikada nije otišla dalje od japanske publike, zbog čega je danas i zanemaruju.


Konami je ovu vijest predstavio prilikom održavanja karnevalske utrke Jump Victory 2019., te su dodali da je serija već u procesu razvoju i da će biti objavljena 2020. godine. Osim toga iz Konamija nisu otkrivali puno detalja o sadržaju seriju, ali u njihovoj je objavi bila jedna zanimljiva rečenica koja bi mogla nagovijestiti premisu serije. Tekst u najavi serije tvrdi kako će se "historija serije Yu-Gi-Oh! promijeniti".


Ovo upućivanje na historiju serije bi moglo značiti da će se neki stari likovi ponovo vratiti, ali je moguće da će nova serija biti remake originalnog animea. Yu-Gi-Oh! je još uvijek iznimno popularna serija širom svijeta i mnogi će se, vjerovatno, obradovati povratku Yugija, Joeya i Kaibe.


U Japanu već postoji svojevrsni spinoff serije koji se emituje još od 2017. godine nazvan Yu-Gu-Oh! VRAINS. U seriji dueli se održavaju unutar virtuelne realnosti, a uveden je i novi način biranja karata i prizivanja čudovišta. Još uvijek nije jasno hoće li i na koji način nova serija imati doticaja s VRAINS.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com