Novi nastavak ili remake - Resident Evil uskoro u fazi testiranja!Razvoj nove igre iz serijala Resident Evil posljednjih je mjeseci postao prava misterija i polje raznoraznih nagađanja. Svima je, međutim, jasno da se nova video igra priprema. Jedino pitanje koje se nameće jeste hoće li to biti remake trećeg dijela, ili će to biti pak osmi nastavak ove franšize.


Vijesti o izradi nove igre došle su sa Biohazea, stranice koja je posvećena svemu što ima veze sa serijalom Resident Evil. Sa Biohazea tvrde kako je Capcomov studio Division 1, odgovoran za ovaj serijal kao i za Devil May Cry, poslao konkurs u kojemu traže Resident Evil Ambasadore u Japanu. U konkursu je naznačeno kako traže igrače za isprobavanje igre koja je u fazi razvoja, te da će testiranje biti održano 08. ili 09. septembra.


Naslov igre još uvijek nije otkriven, ali ovaj konkurs ukazuje ne samo da je u pitanju novi Resident Evil projekat, već i da je on došao tako daleko u razvoju i da je u pitanju veliki projekat čim dobija zvanično testiranje.


S druge strane, puno je razloga za povjerovati da je u pitanju bilo koja dvije igre spomenute u uvodu teksta. Remake drugog dijela koji je relativno skoro izašao bio je potpuni hit i kod igrača i kod kritičara. Sasvim je za očekivati da će Capcom možda insistirati na remakeu trećeg dijela (svaka kompanija na svijetu bi).


Pozivanje Resident Evil Ambasadora znači jednu stvar: da bi bili smatrani kao dijelom ove grupe, ambasadori moraju posjedovati skoro enciklopedijsko znanje o historiji serijala. Bilo je govora da je moguće kako je ovaj poziv upućen zbog eventualnog testiranja igara Resident Evil 4, 5 i 6 na Nitendo Switch portovima, ali to je opcija za koju su šanse minimalne.


AestheticGamer, izvor informacija koje su se često do sada pokazale tačnim, izjavio je ranije ove godine kako je moguće da će sljedeća Resident Evil igra izaći već 2020. godine. Ovu činjenicu su neki prihvatili s dozom straha, jer su mišljenja kako razvojni tim zadužen za remake drugog dijela neće raditi na ovom, zbog čega se dovodi u pitanje i igračko iskustvo koje bi se moglo značajno razlikovati.


S obzirom na činjenicu da je Division 1 pokrenuo spomenuti poziv, jasno je da će nova igra iz Capcoma stići sljedeće godine. Koja će to igra biti nadamo se da ćemo saznati do kraja ove godine.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com