Novi Hp-ov ruksak za još bolje interaktivno VR iskustvo


Foto: hp.com

Hp je predstavio za sada najmoćniji prenosivi PC koji moze upotpuniti vaše VR iskustvo s dodatnim optimiziranjem za slobodno kretanje. Njegov dolazak u maloprodaju se očekuje tokom ljeta 2019 godine. Sastavljen je za dosada najsigurnije simuliranje bilo to situacija visokog rizika ili uopštenih vježbi.

Foto: hp.com

Pored tehničke i industrijske svrhe ova VR konfiguracija je idealna i zabavu. Njegovo lagano održavanje i pristup, omogućit će vam da se usredotočite na iskustvo i zabavu u interaktivnom načinu rada.


Hp kaže da je ruksak "posebno dizajniran za pokretanje popularnih VR engine-a, uključujući Unreal i Unity", a uključivat će 8. generaciju Intel Core i7 procesora i Nvidia RTX 2080 grafiku. Hp tvrdi da nadogradnje hardvera povećavaju učinkovitost od 30% i poboljšavaju grafiku za 25% u odnosu na prethodnu generaciju ruksaka. No, isto tako će dodatna snaga vjerojatno značiti veću potrošnju energije. Hp tvrdi da će baterija trajati oko sat vremena, ali naravno i to ce biti dostupno za nadogradnju stoga najavljuju i prodaju dodataka za sve one kojima to finansijski bude dostupno.

Dobra strana je, također, to što kada ne nosite ovaj VR ruksak, HP kaže da ćete ga moći priključiti na standardni VESA nosač. Tako da kompletnu ovu konfiguraciju možete u bilo kojem trenutku pretvoriti u tradicionalni računar. Kao što smo već rekli ruksak će biti dostupan negdje sredinom ovog ljeta po početnoj cijeni od 3.299 dolara.


To uključuje operativni sistem Windows 10 Pro 65, procesor Intel Core i7-8850H, matičnu ploču Intel QM370, ram memoriju 32GB DDR4-2666 kao i memori slotove 2 SODIMM s unutrašnjom pohranom od 256GB-1TB PCIe NVMe M.2 SSD. Grafička kartica ovog paketa će biti Nvidia GeForce RTX 2080, a napajanje od 330W. Ukupna težina ovog seta će iznositi 4.66kg. #VR #HP #gaming #Hardware   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com