Novi film Wesa Andersona već sljedeće godine!Fanovi Wesa Andersona s velikom dozom nestrpljenja neprestano očekuju vijesti o svakom njegovom sljedećem projektu. Nakon filma Isle of Dogs, mnogi su priželjkivali njegov povratak igranim filmovima. To ćemo dobiti već 2020. godine, pošto je iz kompanije Fox Searchlight najavljeno kako su stekli prava na Wesov sljedeći film The French Dispatch.


Andersonov deseti film izaći će, dakle, sljedeće godine, a iz studija su otkrili i neke detalje o istom. The French Dispatch je opisan kao ljubavno pismo novinaru koji u nekom izmišljenom gradu pokreće vlastite novine. Wes je izjavio kako je film svojevrsni portret upravo tog čovjeka, novinara koji se bori da piše ono što on želi da piše. Film neće biti o borbi za slobodu štampe u svijetu, ali kada govorite o reporterima neosporno je da govorite i onome što se dešava u svijetu.


Wes je sa sobom poveo i već standardnu ekipu koja ga prati unazad nekoliko godina. Tu su glumci s kojima Wes surađuje od samih svojih početaka kao što su Owen Wilson, Bill Murray, Adrien Brody. Njima su se pridružili i Benicio del Toro, Frances McDormand, Jeffrey Wright, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Elisabeth Moss, Christoph Waltz, Willem Dafoe itd.


Ovo nije prvi put da Fox Searchlight distribuira Wesove filmove. To je bio slučaj sa svim njegovim filmovima još od naslova Darjeeling Limited, osim Moonrise Kingdoma.


"Uzbuđeni smo zbog činjenice da ćemo se vratiti u nepogrešivi i potpuno originalni svijet Wesa Andersona", izjavili su Steve Gilula i Nancy Utley, predsjednici Fox Searchlighta. "Naša saradnja s Wesom u prošlosti je bila izuzetna i jako nam je drago što smo nastavili tu saradnju, kako sa njim, tako i sa Indian Paintbrush timom (koji su ko-producirali film)."


Fox Searchlight je ove godine već stekao filmove koji će biti opasni konkurenti u sezoni nagrada. Riječ je o novom djelu Terrenca Malicka A Hidden Life, te Jojo Rabbit, crnu komediju Taike Waititija o Hitleru i nacistima, film koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Torontu osvojio glavnu nagradu publike.

   |  

   |  

  • Facebook - White Circle
  • YouTube
  • Instagram - White Circle
  • Twitter - White Circle

evolucijaportal@gmail.com   |   71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

© 2019 BY e-volution.com